lv
aAvcj1IEl0L5yQxXrcFLPwGVCl876BWgqXEnKTCK
4010226

Stafecka un Viļums: «Sadzirdam kopā ar leģendārajiem vīriem» (+VIDEO)

Stafecka un Viļums: «Sadzirdam kopā ar leģendārajiem vīriem» (+VIDEO)

Kā pārsteigums jāmin dziesmas dueta partneri - grupa "Jumprava".

Muzikālais tandēms - dziedātāja Antra Stafecka un Ingars Viļums turpina savu radošās sadarbības veiksmes stāstu, izdodot dziesmu no gaidāmā albuma "Manas zemes sirds", kurš klausītājiem tiks nodots 2025.gada martā. Dziesmas "Baltu dzīvi nodzīvot" autors Ingars Viļums iedvesmojies no latviešu tautasdziesmām, kurās, viņaprāt, var atrast atbildes uz daudzām laikmetīgās dzīves situācijām. Tās ietver arī brīžus, kad cilvēks, maldoties dzīvē un sekojot nesvarīgām materiālām vērtībām, pazaudē pašu būtiskāko un patiesāko dzīves mērķi - būt labam, viedam un gaišam. Kā pārsteigums jāmin dziesmas dueta partneri - grupa "Jumprava".

"Mēs, tie kuri rada, bieži saprotamies no pusvārda. Arī šoreiz abi ar Antru ātri vien sapratām, ka šīs dziesmas vēstījumu muzikāli sadzirdam kopā ar leģendārajiem vīriem un mūsu jaunības elkiem - grupu JUMPRAVA. Parādot dziesmas ideju Aigaram Grāveram, atbilde ilgi nebija jāgaida ", atklāj dziesmas autors Ingars Viļums

Savukārt Aigars Grāvers papildina: "Piedāvājums par sadarbību dziesmas ierakstā nāca pēkšņi - kā zibens no skaidrām debesīm. Pirmo reizi noklausoties, tā mani saviļņoja līdz sirds dziļumiem, uzreiz piekritu nedomājot. Ļoti iespējams, ka tam pamatā ir vārdi, kas rezonē ar manu šī brīža pasaules izpratnes koncepciju. Mūzikas ir tieši tik daudz, lai nenomāktu tekstuālo vēstījumu. Nesaprotu, kā Ingars ar Antru to dabūja gatavu, bet mani šis vēstījums iedvesmo!"

Antra Stafecka par jauno sadarbību saka: "Man ir liels gods sadarboties ar JUMPRAVU - grupu, kas ir bijusi nozīmīgs iedvesmas avots man un daudziem citiem mūziķiem. Dziesma "Baltu dzīvi nodzīvot" ir manas sirds projekts, un ceru, ka tā uzrunās klausītājus tikpat dziļi, kā tā uzrunā mani."

Māksliniekiem šis ir radoši piesātināts laiks - grupa JUMPRAVA aktīvi gatavojas savam lielkoncertam 31.augustā, Mežaparka lielajā estrādē, savukārt Antra Stafecka un Ingars Viļums tuvojas albuma "Manas zemes sirds" izdošanai un Latvijas koncerttūrei pavasarī, tādēļ mūziķi ir gandarīti, ka pa vidu šiem svarīgajiem procesiem ir tapis arī dziesmas videoklips, par kuru liels paldies jāsaka klipa autoriem - Kasparam Dvinskim, operatoram, videoklipa montāžas autoram Harijam Blāzem un dejotājiem Santai Skromulei un Dominikam Mūrniekam.

AM: «Valsts aizsardzības korporācijai» jālabo kļūdas līdz 15.augustam (+VIDEO)

Resors neatbalstīja autotransporta iegādi kapitālsabiedrības darbinieku vajadzībām.

Aizsardzības ministrija novērtē Valsts kontroles ieguldījumu un pilnībā piekrīt tās vērtējumam, ka SIA "Valsts aizsardzības korporācija" budžetā augstākā prioritāte ir a...

Šodien tiks slēgtas Parīzes olimpiskās spēles

Šodien tiks slēgtas Parīzes Vasaras olimpiskās spēles. Noslēguma ceremonija Parīzes stadionā "Stade de France" sāksies plkst.22 pēc Latvijas laika, tiešraidē to translējot Latvijas Televīzijai (LTV).

Pirms spēļu noslēguma ceremonijas norisināsies pēdējā...

Latvijas olimpieši Parīzē finišē bez medaļu šika, lielākoties likumsakarīga spēku samēra dēļ
Parīzes olimpiskās spēles noslēgsies svētdien, 11. augustā, jau bez Latvijas sportistu dalības. Līdz medaļām latvieši tāpat kā pirms astoņiem gadiem Rio spēlēs neaizsniedzās, tomēr cerības uz godalgām lielākoties balstīja pārspīlēta optimisma gaid...


Komentāri