lv
dBsQa2ffVbVVNcB7CYisnQmFHzZiaNjyBpg7NWWI
3999074

Ārlietu ministre atbalsta sieviešu iesaukšanu obligātajā dienestā

Ārlietu ministre atbalsta sieviešu iesaukšanu obligātajā dienestā

"Mēs neesam ne ar ko sliktākas par vīriešiem", - uzsvēra Baiba Braže.

Ārlietu ministre Baiba Braže (JV) atbalsta sieviešu iesaukšanu obligātajā valsts aizsardzības dienestā (VAD), tādu nostāju politiķe pauda Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā".

Viņa atzīmēja, ka vārds "obligāti" izskan negatīvi, taču ārlietu ministre iestājas par to, ka sievietēm ir gan iespējas, gan prasmes un arī pienākums.

"Mēs neesam ne ar ko sliktākas par vīriešiem. Arī aizsardzības dienestā ir specializācijas iespējas, tieši tāpat kā Zemessardzē. Kā man teikuši zemessargi,- tur, kur ir sievietes, viņi paši kļūst disciplinētāki, ir labāka atmosfēra. Es domāju, ka visiem tas ir ieguvums," teica Braže.

Kā jau tika ziņots, Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš rosinājis apsvērt sieviešu iesaukšanu obligātā kārtā VAD. Tādu ideju atbalsta arī aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P), taču par to vēl ir nepieciešama diskusija koalīcijā.

OHL nākamajā sezonā spēlēs četras Latvijas komandas

"Optibet" Hokeja līgas (OHL) 2024./2025.gada sezonā spēlēs četras Latvijas komandas, divas Lietuvas vienības un viens klubs no Igaunijas, vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, Latvijas augstākajā līgā nespēlēs "Kurba...

Eiropas lietu eksperts: Pret Ungāriju jārada diplomātisks spiediens un vismaz daļēja izolācija
Ungārija šobrīd ir rūpju bērns gan Eiropas Savienībā, gan NATO, gan lielākais Krievijas un Ķīnas sabiedrotais Eiropā, taču mehānismu, kā Ungāriju izslēgt no Eiropas Savienības, nav. Ir iespējams apturēt valsts dalību Šengenas zonā, taču tam vajadzīgs l...
Modernās pieccīņas meistars Švecovs: Paukošanas punkti būs ļoti svarīgi cīņā par finālu
Teicams rezultāts paukošanā uzlabo Pāvela Švecova izredzes pirms starta Parīzes olimpisko spēļu pusfinālā, kur Latvijas modernās pieccīņas sportistam par vietu 18 finālistu vidū būs jākonkurē ar pasaulē spēcīgākajiem meistariem.


Komentāri