lv
BXZHuPtTrHH8ufL0OJC3jq05Ro7UlEn5xrb4YwPT
3994313

Sietiņa olimpiskās spēles noslēdz 15.vietā; Mūze-Sirmā finišē 17.pozīcijā

Sietiņa olimpiskās spēles noslēdz 15.vietā; Mūze-Sirmā finišē 17.pozīcijā

Latvijas šķēpmetēja Anete Sietiņa trešdien Parīzes olimpiskajās spēlēs ierindojās 15.vietā, bet Līna Mūze-Sirmā ieņēma 17.pozīciju.

Mūze-Sirmā startēja startēja pirmajā kvalifikācijas grupā, kurā ar rezultātu 60,30 centimetri bija sestā 16 šķēpmetēju konkurencē, kamēr Sietiņa otrajā grupā ar rezultātu 60,47 metri ieņēma 11.vietu.

Lai iekļūtu pamatsacensībās šķēps bija jāraida vismaz 62 metrus tālu vai jāiekļūst 12 labāko sportistu vidū no abu grupu 32 dalībniecēm.

Vienīgais ieskaitītais mēģinājums Mūzei-Sirmai bija pirmais. Otrajā mēģinājumā latvietes šķēps lidoja nedaudz aiz 55 metru atzīmes, tomēr latviete apzināti pārkāpa sektora robežas līniju, raidījumam netiekot ieskaitītam, līdzīgi rīkojoties arī pēc aptuveni 54 metrus tāla trešā metiena.

Savukārt Sietiņa startēja otrajā kvalifikācijas grupā, kur pirmajā mēģinājumā šķēpu raidīja līdz 56,73 metrus tālai atzīmei, otrajā mēģinājumā uzrādīja rezultātu 59,46 metri, bet trešajā piegājienā uzlaboja savu rezultātu līdz 60,47 metriem, ar ko gan nepietika, lai iekļūtu pamatsacensībās.

No pirmās grupas kvalifikāciju izpildīja trīs šķēpmetējas - pirmajā mēģinājumā Džoena van Daika no DĀR sasniedza personīgo rekordu 64,22 metri, bet otrajā mēģinājumā austrālietes Makenzija Liltla un Ketrina Mičela uzrādīja rezultātus attiecīgi 62,82 un 62,40 metri.

Tikmēr otrajā grupā tālāk par 62 metriem šķēpu raidīja piecas sportistes - Tokijas olimpisko spēļu vicečempione Marija Andrejčika (65,52 metri) no Polijas, horvātiete Sāra Kolaka (64,57 metri), Flora Denisa Ruisa Urtado (64,40 metri) no Kolumbijas, gieķiete Elīna Cengko (63,22 metri) un Haruka Hitoguči (62,67 metri) no Japānas.

Ar rezultātu pamatsacensībās iekļuva arī spāniete Julinmisa Agilara (61,95 metri), Marija Terēza Obsta (61,82 metri) no Norvēģijas, čehiete Nikola Ogorodņikova (61,16 metri) un japāniete Momone Ueda (61,08 metri).

Mūzei-Sirmajai šis ir trešais starts olimpiskās spēlēs. 2012.gadā Londonā viņa ieņēma 13.vietu, četrus gadus vēlāk Riodežaneiro, būdama Latvijas delegācijas sastāvā, viņa nestartēja traumas dēļ, bet pirms trim gadiem Tokijā ieņēma 26.vietu.

Sietiņa pirms trim gadiem Tokijā ieņēma 21.vietu.

Pamatsacensības šķēpmešanā sievietēm norisināsies sestdien.

Olimpiskās spēles Francijas galvaspilsētā norisināsies līdz 11.augustam, turklāt ne tikai Francijas galvaspilsētā, bet arī 16 citās vietās, ieskaitot Francijas aizjūras teritoriju Franču Polinēziju. Spēļu programmā ir iekļauti 32 sporta veidi, un tiks sadalīti 329 medaļu komplekti.

Parīzes spēlēs Latviju pārstāv 29 sportisti 14 sporta veidos: 3x3 basketbolā, BMX superkrosā un frīstailā, daiļlēkšanā, jāšanas sportā, kalnu riteņbraukšanā, ložu šaušanā, modernajā pieccīņā, peldēšanā, pludmales volejbolā, svarcelšanā, šosejas riteņbraukšanā, tenisā un vieglatlētikā.

Tas viss bija tik emocionāli. BMX riteņbraucēja Stūriška atskatās uz debiju olimpiādē
Latvijas BMX riteņbraucēja Veronika Monika Stūriška, viesojoties Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Rīta Panorāma", savu olimpisko debiju raksturoja kā emocionālu.
LIAA aicina uzņēmējus piedalīties Valsts prezidenta un ekonomikas ministra vizītē ASV

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) aicina uzņēmumus pieteikties dalībai Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča un ekonomikas ministra Viktora Valaiņa (ZZS) plānotajā darba vizītē ASV, kas norisināsies no šā gada 17.septembra l...

"airBaltic" atceļ visus lidojumus uz Telavivu līdz 11. augustam

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" drošības apsvērumu dēļ ir atcēlusi visus lidojumus uz un no Telavivas līdz svētdienai, 11.augustam, aģentūrai LETA sacīja "airBaltic" pārstāvis Augusts Zilberts, komentējot iespējamo konflikta ...



Komentāri