lv
pniv1JVuWYaq7Gmkwa34su3yQJf9q1NGCJuXBY40
399232

Valsts atbalsts būs pieejams nedaudz plašākam hibrīdauto modeļu klāstam

Valsts atbalsts būs pieejams nedaudz plašākam hibrīdauto modeļu klāstam

Valsts atbalsts elektroauto iegādei būs pieejams nedaudz plašākam hibrīdauto modeļu klāstam, paredz valdības šodien pieņemtie grozījumi "Emisijas kvotu izsolīšanas instrumenta finansēto projektu konkursa "Siltumnīcefekta gāzu emisijas samazināšana transporta sektorā - atbalsts bezemisiju un mazemisiju transportlīdzekļu iegādei" nolikumā".

Valdība nolēma veikt grozījumus nolikumā pēc tam, kad saņemta Eiropas Komisijas atbilde par Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) paziņoto atbalsta programmu.

Ņemot vērā, ka konkursa mērķis ir siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšana, ir būtiski veicināt esošā Latvijas autoparka atjaunošanu, izmaiņu pamatojumā klāsta VARAM. Intensīva autosatiksme, kurā kā degviela dominē fosilie energoresursi, rada ne tikai SEG emisijas, bet arī negatīvi ietekmē gaisa kvalitāti, it īpaši pilsētvidē, kur paaugstināta NO2 koncentrācija ir indikators, kas liecina par transportlīdzekļu radīto piesārņojumu.

Konkursa nolikumā attiecībā uz elektromobīļiem tiek precizēts, kāds nobraukuma režīms jāņem vērā, izvērtējot atbalsta sniegšanu pirkumam. Noteikumu jaunās redakcijas ietvaros attiecībā uz ārēji lādējamiem hibrīdauto par pieteikuma atbalsta saņemšanai vērtēšanas kritēriju, kuram ir atpakaļejošs spēks, kalpos nobraukums pilsētas apstākļu režīmā, "tādējādi sniedzot projektu īstenotājiem un fiziskām personām skaidru regulējumu arī gadījumos, kad projekta īstenotājs jau ir noslēdzis ar klientu (fizisku personu) līgumu par atbalsta saņemšanu transportlīdzekļa iegādei, bet vēl nav saņēmis konkursā paredzēto atbalstu, jo nav skaidrības, kuru no diviem nobraukuma režīmiem (pilsētas vai kombinēto) ņemt par pamatu, vērtējot transportlīdzekļa modeļa nobraukuma atbilstību" valsts noteiktajām prasībām.

Nolikumā tiek novērstas tiesību normu interpretācijas attiecībā uz transportlīdzekļa nobraukumu pilsētas apstākļos starp pilnas uzlādes reizēm un transportlīdzekļa pamatpārbaudes apskatēm.

Lai novērstu dažādas tiesību normu interpretācijas, nolikumā svītroti atsevišķi apakšpunkti, kā arī veikti tehniska rakstura precizējumi.

Valsts kopbudžetā desmit mēnešos bija 530 miljonu eiro deficīts

Konsolidētā kopbudžeta ieņēmumi šogad desmit mēnešos bija 11,632 miljardu eiro apmērā, bet izdevumi - 12,162 miljardu eiro apmērā, tādējādi veidojot 530 miljonu eiro deficītu, kas ir par 394,7 miljoniem eiro mazāk nekā pērn attiecīgajā periodā, aģentūr...

Sigvards Kļava 60. jubileju svin kopā ar savu Latvijas Radio kori
29. novembrī 60. dzimšanas dienu atzīmē Latvijas Radio kora mākslinieciskais vadītājs, diriģents un pasniedzējs Sigvards Kļava. Kā atzīmē pats jubilārs, dzimšanas dienās labprāt noslēptos. Bet, ja gadadiena, turklāt apaļa, ietrāpās kora mēģinājuma dien...
Tiešsaistes lekcijā topošie vecāki uzzinās par dzemdību norisi

Tiešsaistes lekcijā topošie vecāki varēs rast atbildes uz interesējošiem jautājumiem gan par sagatavošanos dzemdībām, gan par dzemdību norisi, informēja Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Dana Bileskalne.

Paredzēts, ka...



Komentāri