lv
eVzEiWQt5qzK8nBGLuJazsKqwwYY0mhnCxJntvMC
3964763

Latvija lūgs skaidrojumu par Ungārijas lēmumu

Latvija lūgs skaidrojumu par Ungārijas lēmumu

Latvijas Ārlietu ministrija neatzīst apvainojumus melos vai kampaņās un līdzīgus izteikumus.

Latvija kopā ar citām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm ir prasījusi Eiropas Komisijas (EK) skaidrojumu par Ungārijas pieņemto lēmumu ļaut Krievijas un Baltkrievijas pilsoņiem ieceļot blokā bez pārbaudēm atbilstību Eiropas Savienības (ES) tiesību normām.

Kā norādīja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte, iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV) jau minēja par Latvijas bažām, kā šis lēmums var ietekmēt mūsu un sabiedroto drošību, un kā tas atbilst ES regulējumam. Tāpēc Latvija kopā ar citām dalībvalstīm ir prasījusi EK skaidrojumu par Ungārijas pieņemto lēmumu atbilstību ES tiesību normām.

ĀM preses sekretāre atzīmēja, ka paralēli, Latvijas vēstniecība Ungārijā ir iesaistīta faktu noskaidrošanā uz vietas Budapeštā. Par secinājumiem ĀM informēs. Savukārt, runājot par Ungārijas ārlietu ministra Pētera Sijārto pausto neapmierinātību par Baltijas valstu kritiku par Budapešatas lēmumu vienkāršot Krievijas un Baltkrievijas pilsoņu iebraukšanu valstī, Eglīte uzsvēra, ka ĀM neatzīst apvainojumus melos vai kampaņās un līdzīgus izteikumus. Viņa akcentēja, ka tas nav veids, kā Latvija veido ārpolitiku.

Zēbolts ar karjerā labāko sniegumu izcīna astoto vietu BMX frīstailā
Ar savu labāko sniegumu augsta līmeņa sacensībās karjerā Latvijas BMX frīstaila meistars Ernests Zēbolds izcīnīja augsto astoto vietu. Par pasaules čempionu tika kronēts aregntīnietis Hosē Torress-Gils.
Robežsardze: novērsts viens no šogad lielākajiem nelegālo imigrantu mēģinājumiem šķērsot Latvijas robežu

Valsts robežsardze otrdien novērsusi 81 nelegālā imigranta mēģinājumu nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu, aģentūru LETA informēja robežsardzē.

TIEŠRAIDE: Pludmales volejbols sievietēm. Latvija – Paragvaja
Latvijas pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova turpina dalību savas otrajās olimpiskajās spēlēs - latvietes D grupas mačā tiekas ar Paragvajas sportistēm Hjulianu Poleti/Mišelu Valjenti. Tiešraide LTV7 un LSM.lv.


Komentāri