lv
SzWUdwUf5QxpJDic5tCNYN6sf69lXrWvF3SgW6cg
3963197

Triatlona sacensības olimpiskajās spēlēs tomēr notiks

Triatlona sacensības olimpiskajās spēlēs tomēr notiks

Parīzes olimpisko spēļu sacensības triatlonā šodien notiks, agri no rīta paziņoja Pasaules Triatlona savienība ("World Triathlon") un spēļu rīkotāji.

Jau ziņots, ka sliktās ūdens kvalitātes dēļ Sēnas upē divas dienas pēc kārtas nenotika triatlonistu treniņi, bet vīriešu sacensības tika pārceltas no otrdienas uz trešdienu.

"Iesaistītās puses ir apstiprinājušas, ka sieviešu un vīriešu triatlons notiks, kā plānots," teikts organizatoru paziņojumā. "Jaunāko ūdens analīžu rezultāti tiek uzskatīti par pietiekami labiem."

Sieviešu triatlona sacensības Parīzē sāksies plkst.9 pēc Latvijas laika, bet vīriešu - plkst.11.45.

Sliktās kvalitātes dēļ Sēnā bija liegts peldēties apmēram 100 gadus, bet spēļu rīkotāji ieguldīja aptuveni 1,4 miljardu eiro, lai sagatavotu upi spēļu sacensībām.

Kopš jūnija veiktajās pārbaudēs ūdenī tika konstatēts nedrošs "E. coli" baktēriju līmenis. Ūdens kvalitāte upē ir saistīta arī ar laikapstākļiem Parīzē un pagājušajā nedēļā notikušais lietus to nav padarījis labāku, jo lietus kanalizācijai nespējot uzņemt visu ūdeni, daļa no tā nonāca Sēnā.

Olimpiskās spēles Francijas galvaspilsētā norisināsies līdz 11.augustam.

Nedēļas nogalē īslaicīgi līs un laiks būs mēreni silts

Šīs nedēļas nogalē Latvijas lielākajā daļā gaidāms īslaicīgs lietus, gaisa temperatūra saglabāsies esošajā līmenī, prognozē sinoptiķi.

Darba nedēļas otrajā pusē daudzviet īslaicīgi līs, vairāk lietus mākoņu būs Vidzemē, bet sausākais laiks gaidāms Kurze...

Postījumu dēļ apdrošinātāji saņēmuši pieteikumus septiņu miljonu eiro apmērā

Saistībā ar nedēļas sākuma vētru un lietavām apdrošinātāji līdz šim ir saņēmuši atlīdzību pieteikumus aptuveni septiņu miljonu eiro apmērā, trešdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" sacīja Latvijas Apdrošinātāju asociācij...

Ir pienācis laiks apmeklēt Kurzemes ziedošās kāpas (+VIDEO)

Saulainās un siltās vasaras dienas bijušas īpaši labvēlīgas.

Ziedošus augus var novērot ne tikai pļavās vai ceļmalās. Arī piekrastes kāpas - gan mežainās, gan pelēkās - vasarā rotā krāšņi ziedoši augi, no kuriem vairāki sastopami reti un ir īpaši aizsar...



Komentāri