lv
ZzGbLVqNSOCGzh6aNGG12sxfgq3XfKwuNdrrFDKK
3952281

Naktī un pirmdien gaidāms ļoti stiprs lietus un vējš

Naktī un pirmdien gaidāms ļoti stiprs lietus un vējš

Gaidāmajā naktī un pirmdien dienā Latvijā gaidāms ļoti stiprs lietus un vējš, prognozē Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Naktī debesis būs apmākušās, gaidāms ilgstošs lietus, centrālajos rajonos tas būs ļoti stiprs, vietām, iespējams, pat ekstremāli stiprs. Vietām gaidāms arī pērkona negaiss. Pūtīs mērens līdz mēreni stiprs ziemeļrietumu, ziemeļu vējš, piekrastē un centrālajos rajonos tas brāzmās sasniegs 20-24 metrus sekundē (m/s), bet līča piekrastē - pat 25-30 m/s. Gaiss atdzisīs līdz +12…+17 grādiem.

Rīgā naktī būs apmācies, gaidāms ilgstošs un ļoti stiprs lietus, iespējams, ka tas būs ekstremāli stiprs. Pūtīs mēreni stiprs ziemeļrietumu, ziemeļu vējš, brāzmās līdz pat 25-30 m/s. Termometra stabiņš noslīdēs līdz +15…+17 grādiem.

Pirmdien debesis joprojām būs apmākušās, daudzviet gaidāms ilgstošs un stiprs lietus, centrālajos rajonos pat ekstremāli stiprs. Pūtīs mērens līdz mēreni stiprs ziemeļrietumu ziemeļu vējš, brāzmās sasniedzot ātrumu līdz 19…24 m/s, bet līča dienvidu piekrastē joprojām iespējamas brāzmas līdz pat 29 m/s. Gaiss dienā iesils līdz +17…+21 grādam.

Jau ziņots, ka svētdien un pirmdien gaidāmā ļoti stiprā lietus un vēja dēļ LVĢMC valsts centrālajā daļā ir izsludinājis divus sarkanos jeb augstākā līmeņa brīdinājumus. Sarkanie brīdinājumi izsludināti Rīgas apkārtnē, tajā skaitā daļā Zemgales un Vidzemes rietumu daļā.

Pludmales volejbolistes Graudiņa/Samoilova aizvada pēdējos treniņus pirms olimpiskā starta
Latvijas pludmales volejbola duets Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova aizvada pēdējos gatavošanās procesus pirms pirmdien gaidāmā starta Parīzes olimpiskajās spēlēs. Pirmais pārbaudījums latvietēm būs spēcīgās šveicietes.
Atbildīgie dienesti gatavojas cīnīties ar stiprā lietus un vēja radītajām sekām

Ņemot vērā prognozes par Latvijas centrālajā daļā gaidāmo ekstremāli stirpo lietu un vēju no svētdienas vakara līdz pirmdienas rītam, atbildīgie dienesti gatavojas cīnīties ar laikapstākļu radītajām sekām.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUG...

TIEŠRAIDE: Olimpiskais teniss – Aļona Ostapenko aizvada pirmās kārtas spēli
Latvijas tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko svētdien beidzot piedzīvo olimpiskā vienspēļu turnīra pirmās kārtas spēli. Viņai pretim stājas Kolumbijas tenisiste Kamila Osorio, ar kuru iepriekš Ostapenko nav mērojusies spēkiem.


Komentāri