lv
NmNZfuNye2Oxv5woCezeEVaorcyUbdyElslOFpSf
3929239

Ekspluatācijā nodots Daugavas stadiona centrālais sporta laukums

Ekspluatācijā nodots Daugavas stadiona centrālais sporta laukums

Saskaņā ar Būvniecības valsts kontroles atzinumu 11.jūlijā ekspluatācijā pieņemts Daugavas stadiona centrālais sporta laukums.

Projektētie inženierbūvju risinājumi rekonstruētajam Daugavas stadiona centrālajam sporta laukumam atbilst starptautisko sporta organizāciju prasībām. Līdz ar to stadionā var notikt treniņi un sacensības vieglatlētikā, futbolā, regbijā un citos sporta veidos nacionālā un starptautiskā mērogā, norādīja LNSC.

Rekonstrukcijas darbu rezultātā Daugavas stadions ir izveidots atbilstoši ceturtās kategorijas stadionam. Centrālais futbola laukums atbilst Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) un Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) noteiktiem laukuma saistošās infrastruktūras nodrošinājuma prasībām.

Stadiona rekonstruētā centrālā vieglatlētikas laukumā, ievērojot Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (WA) un Latvijas Vieglatlētikas savienības prasības un nosacījumus, ir labiekārtots skrejceļu sektors, tāllēkšanas/trīssoļlēkšanas sektors, kārtslēkšanas sektors, lodes grūšanas sektors, diska un vesera mešanas sektors, šķēpmešanas sektors, augstlēkšanas sektors un ūdens šķēršļu bedres sektors.

Skrejceļu un citu vieglatlētikas sektoru ūdens necaurlaidīgā sintētiskais segums ir atbilstošs, lai stadionā varētu organizēt Eiropas Vieglatlētikas asociācijas (EAA) un WA čempionātus un augsta līmeņa sacensības un treniņprocesus. Savukārt futbola laukumam ir profesionālais sporta dabīgais paklājzāliens atbilstoši UEFA sertificēšanas sistēmai. Daugavas stadionā tiek nodrošināti vairāk nekā 10 000 sēdvietu tribīnēs.

Jaunatklātais centrālais sporta laukums stadionā "Daugava" šobrīd ir atvērts profesionāliem sporta treniņiem un sacensībām un sporta līdzjutējiem, savukārt visiem sportot interesentiem stadiona centrālais laukums pieejams no pirmdienas.

Patlaban turpinās piegulošās sporta infrastruktūras jaunbūves - Daugavas stadiona vieglatlētikas un futbola treniņu laukuma - labiekārtošanas darbi.

Gada sākumā tika atklāta Daugavas stadiona vieglatlētikas manēža.

Valsts drošības dienests veicis kratīšanu ar Ždanoku saistītos objektos

Valsts drošības dienests (VDD) vakar veicis izmeklēšanas darbības ar nu jau bijušo Eiropas Parlamenta (EP) deputāti Tatjanu Ždanoku (LKS) saistītos objektos.

VDD apstiprināja, ka dienests vakar veica kriminālprocesuālās darbības divos ar Ždanoku saistīt...

Topošiem karavīriem bieži ir redzes un zobu veselības problēmas

Topošos karavīrus dienestā mēdz neuzņemt arī redzes un zobu veselības problēmu dēļ, izriet no Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētāja Raimonda Bergmaņa (ZZS) teiktā intervijā Latvijas Radio.

Viņš skaidroja, ka š...

Futbola federācija sākusi izmeklēšanu saistībā ar RFS futbolistu iespējamo Krievijas agresijas atbalstīšanu
Latvijas Futbola federācijas Ētikas komiteja sākusi skaidrot un vērtēt apstākļus par iespējamajiem RFS futbolistu Gļeba Žaleiko un Adama Marhijeva naidu kurinošajiem un uz Krievijas atbalstu vērstajiem izteikumiem, organizācija ziņo savā kontā vietnē X...


Komentāri