lv
tcUIEabKybTof4KuU7kRaj6Pn8jMz1q4zho8VnYz
392535

Kā izvēlēties ziemas riepas?

Kā izvēlēties ziemas riepas?

Sākoties aukstajam laikam, autovadītāji sāk domāt par sava spēkrata sagatavošanu ziemas sezonai. Tas ietver arī riepu maiņu.

Ja, veicot iepriekšējā sezonā izmantoto riepu pārbaudi, nākas secināt, ka tās vairs izmantot nav iespējams, jādomā par jaunu ziemas riepu iegādi. Tomēr plašajā piedāvājumā var apjukt. Kādas ir labas ziemas riepas? Ko ņemt vērā, izvēloties piemērotāko risinājumu savam auto? Par to mazliet vairāk raksta turpinājumā.

Kādēļ ir svarīgi izvēlēties sezonai atbilstošas riepas?

Riepas ir būtisks elements, kas gādā par drošību uz ceļa, tādēļ tās būtu jāizvēlas atbilstoši sezonai. Pārvietošanās ar laikapstākļiem nepiemērotām riepām ietekmē drošību, degvielas patēriņu un braukšanas komfortu.

Piemēram, ziemas riepām ir elastīgāks gumijas sastāvs, kas nodrošina labu saķeri ar sniegotām un apledojušām ceļa virsmām. Pieejamas arī vissezonas riepas, ar ko var pārvietoties visa gada garumā, tomēr jārēķinās, ka tās neuzrādīs tik labu veiktspēju kā tieši konkrētajai sezonai paredzētas riepas. Vissezonas riepas vairāk paredzētas, kad ar auto tiek braukts reti un nelielus ceļa posmus.

Saskaņā ar Latvijas likumdošanu laika posmā no 1. decembra līdz 1. martam ar ziemas riepām jābūt aprīkotiem transporta līdzekļiem, kuru pilna masa nepārsniedz 3,5 tonnas. Minimālais ziemas riepu protektora dziļums - 4 mm. Riepas ar radzēm atļauts izmantot no 1. oktobra līdz 1. maijam.

Svarīgākie kritēriji ziemas riepu izvēlē

Kad ir pienācis laiks iegādāties jaunas riepas, svarīgākie kritēriji, kas jāņem vērā, ir braukšanas apstākļi un riepu cena.

Vispirms būtu svarīgi saprast, pa kādiem ceļiem lielākoties tiks braukts. Piemēram, labi tīrītiem pilsētas ceļiem piemērotas Centrāleiropas tipa auto riepas, savukārt, ja sanāk braukt pa slikti tīrītiem, apledojušiem ceļiem, priekšroka jādod Skandināvu tipa vai radžotām riepām.

Riepu izvēle atkarīga arī no to cenas. Vislabākās, tomēr arī cenas ziņā dārgākas, ir Premium klases riepas. Laba un cenas ziņā pieejamāka alternatīva ir Premium ražotāju meitas uzņēmumu izstrādājumi.

MMK Riepu serviss piedāvā kvalitatīvas riepas Rīgā. Pieejama arī riepu garāža riepu uzglabāšanai, lietie diski, kā arī tādi pakalpojumi kā riepu balansēšana un riepu montāža. Ieskatieties - www.mmkserviss.lv.

Apmaksāta publikācija

AS virzītajos grozījumos varētu pagarināt atbalstu Ukrainas bēgļiem, pieļauj Bergmanis
Atbalsts Ukrainas bēgļiem Latvijā varētu tikt pagarināts "Apvienotā saraksta" (AS) virzītos grozījumos "Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likumā", šorīt Latvijas Radio pieļāva Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsē...
Apgabaltiesa Sondaram negroza divu mēnešu cietumsodu par žurnālistes vajāšanu
Rīgas apgabaltiesa 28. novembrī atstājusi negrozītu pirmās instances spriedumu, ar kuru Jānim Sondaram piespriesta brīvības atņemšana uz diviem mēnešiem par pētnieciskās žurnālistikas centra "Re:Baltica" žurnālistes Ingas Spriņģes vajāšanu, informēja t...
Apgabaltiesa Sondaram atstāj negrozītu divu mēnešu cietumsodu par žurnālistes vajāšanu
Rīga, 29.nov., LETA. Rīgas apgabaltiesa 28.novembrī atstājusi negrozītu pirmās instances spriedumu, ar kuru Jānim Sondaram piespriesta brīvības atņemšana uz diviem mēnešiem par pētnieciskās žurnālistikas centra "Re:Baltica" žurnālistes Ingas Spriņģes v...


Komentāri