lv
hkjObMdxl5esPITH3V8BXDeVYJMEETIrWfMRSdEB
390099

Rīgā sāksies 5G ekosistēmas forums "5G Techritory"

Rīgā sāksies 5G ekosistēmas forums "5G Techritory"
Rīga, 29.nov., LETA. Šodien un trešdien, 30.novembrī, 5G ekosistēmas forumā "5G Techritory", kas norisināsies Rīgā, 5G industrijas līderi, politikas veidotāji un tehnoloģiju inovāciju radītāji diskutēs par nākotnes tīkliem, tehnoloģijām, pakalpojumiem, inovatīviem uzņēmējdarbības modeļiem, politikām un citām ekosistēmai aktuālām tēmām. aģentūrai LETA pavēstīja pasākuma organizatori.

Rīga, 29.nov., LETA. Šodien un trešdien, 30.novembrī, 5G ekosistēmas forumā "5G Techritory", kas norisināsies Rīgā, 5G industrijas līderi, politikas veidotāji un tehnoloģiju inovāciju radītāji diskutēs par nākotnes tīkliem, tehnoloģijām, pakalpojumiem, inovatīviem uzņēmējdarbības modeļiem, politikām un citām ekosistēmai aktuālām tēmām. aģentūrai LETA pavēstīja pasākuma organizatori.

Foruma virstēma šogad ir "Future Life" jeb nākotnes dzīve, tādejādi tehnoloģiju vizionāri foruma gaitā mēģinās ieskicēt digitālās attīstības virzienu un nākotnes tendences globālā līmenī.

Forumā piedalīsies un par labās prakses piemēriem 5G tehnoloģijas izmantošanā spriedīs "Meta", "Nokia", "Cisco", "Google", "Deutsche Telekom", "Frequentis", "Rohde & Schwarz", "BMW Group", "Microsoft", "Ericsson" un citu uzņēmumu eksperti.

Foruma 5G Techritory klātienē tiksies vairāk nekā 300 5G ekosistēmas spožākie prāti, lai definētu, attīstītu un nostiprinātu 5G projektu kopējo vērtību Eiropas mērogā. Savukārt tiešsaistē forumā notiekošajam līdzi sekos tehnoloģiju entuziasti ne vien no Eiropas, bet no visas pasaules, pārstāvot kopumā teju 70 valstis.

Forumu atklās ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) un Eiropas Komisijas izpildviceprezidents Valdis Dombrovskis (JV). Starp foruma dalībniekiem būs arī Latvijas Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (AP).

Forumā tiks parakstīti trīs saprašanās memorandi - Latvijas nacionālās iniciatīvas, kas pavērs iespēju uzņēmumiem un augstskolām pilnvērtīgi iesaistīties jaunu tehnoloģiju izstrādē un ieviešanā.  Iniciatīvas paredz metapilsētas izveidi, ūdeņraža tehnoloģiju attīstības konsorcija izveidi, kā arī Latvijas spēju attīstību elektronikas ražošanai nepieciešamo mikroshēmu piegādes ķēdē.

Paralēli nozares ekspertu paneļdiskusijām, forumā tiks rīkotas arī apaļā galda sanāksmes, koprades pasākumi un citas norises, veltītas konkrētiem izaicinājumiem. Tiks pētītas un apspriestas 5G inovācijas un tādas tēmas kā viedās transporta sistēmas, metaverss, viedie pakalpojumi un 5G balstītas militārās tehnoloģijas.

Īpaši aktuāls šī gada foruma uzdevums būs panākt ilgtermiņa vienošanos par sadarbību ar pasaulē vadošajām tehnoloģiju kompānijām, tādā veidā palielinot Latvijas uzņēmumu konkurētspēju starptautiskajā vidē.

5G Techritory foruma saturam varēs bezmaksas sekot līdzi interneta platformā, foruma daba valoda ir angļu. Lai piedalītos nepieciešama iepriekšēja reģistrācija vietnē "www.5gtechritory.com/registration/" 

"5G Techritory 2022" ir 5G ekosistēmas forums, kas šogad notiks jau piekto gadu un to organizē VAS "Elektroniskie sakari" sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju un Starptautisko telekomunikāciju apvienību (ITU). Foruma stratēģiskais partneris ir SIA "Latvijas Mobilais telefons", partneri - biedrības "Latvijas Digitālais akselerators" un "Latvijas Informācijas tehnoloģiju klasteris", un to atbalsta Ziemeļvalstu ministru padome un Eiropas Reģionālās attīstības fonds (ERAF).

Akciju cenas krītas pēc Ķīnas protestiem pret Covid-19 ierobežojumiem
Ņujorka, 29.nov., LETA--AFP. Akciju cenas pasaules biržās pirmdien kritās, jo Ķīnā notiekošie protesti pret valdības stingro politiku Covid-19 apkarošanai uzkurināja nedrošību par Ķīnas ekonomikas stāvokli.

Ņujorka, 29.nov., LETA--AFP. Akciju c...

Otrdien laiks būs apmācies; gaidāms sniegs
Otrdien laiks būs apmācies, austrumos dienas lielāko daļu snigs ar nelielu intensitāti, liecina Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.
Atvērs monogrāfiju par politisko darbību trimdā 20.gadsimtā
Rīga, 29.nov., LETA. Latvijas Universitātes (LU) Vēstures un filozofijas fakultātē šodien plkst.16 notiks LU Latvijas vēstures institūta pētnieces Kristīnes Beķeres Monogrāfijas "Latvijas labā. Politiskā darbība trimdā 20.gadsmita 40.-80.gados" atvērša...


Komentāri