lv
PThBqCe638WWz1RxzdYnQ0uFQ6Ie7JNUJLfd72Pm
3893111

Mūžībā devusies kādreizējā Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre

Mūžībā devusies kādreizējā Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre

Mūžībā sestdien devusies kādreizējā Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Latimira (bij. Ūdre), vēsta Latvijas Televīzija.

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs tviterī izteicis visdziļāko līdzjūtību Latimiras tuviniekiem, draugiem un kolēģiem, viņai mūžībā aizejot.

Latimira dzimusi 1958.gadā.

Viņa politikā ienākusi 1998.gadā, kad tika ievēlēta 7.Saeimā no "Jaunās partijas". Parlamentā viņa vadīja vairākas komisijas, tostarp Saeimas Budžeta un finanšu komisiju.

1999.gadā kandidējusi Valsts prezidenta vēlēšanās, bet netika ievēlēta.

Vēlāk Saeima apstiprināja viņu ekonomikas ministres amatā Viļa Krištopana vadībā.

Latimira tika ievēlēta arī 8.Saeimā no "Zaļo un Zemnieku savienības" saraksta, kļūstot par parlamenta priekšsēdētāju.

Politiķe kandidēja arī uz darbu 9.Saeimā, tomēr netika ievēlēta.

Viņa darbojusies arī Rīgas domē kā mēra ārštata padomniece, strādājusi VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centra" (LVRTC) padomē. Bijusi izvirzīta Eiropas komisāra amatam, Latvijas Bankas prezidenta amatam un citiem.

Pirms ienākšanas politikā Latimira strādājusi arī Lauksaimniecības ministrijas Ārējo sakaru departamenta Protokolu daļā kā vecākā speciāliste, bijusi AS "SWH Rīga" galvenā grāmatvede, Latvijas zvērināta revidente, SIA "Coopers & Lybrand Latvija" (vēlāk "PriceWaterhouseCoopers") revīziju vadītāja, kā arī Latvijas Universitātes Grāmatvedības institūta lektore.

«Ja Krievija uzbruktu Latvijai, tad NATO atbildētu ļoti enerģiski» (+VIDEO)

Pasaules kārtība nav mainījusies, pauž eksperts no Londonas.

"Riga Stratcom Dialogue 2024" laikā Londonas "King's College" Kara pētījumu departamenta starptautisko attiecību profesors Mervins Frosts ziņo: Uz Ukrainu un Krieviju ir jāraugās no globālā su...

LTV eksperiments: Brauciens no lidostas var izmaksāt pat 45 eiro
Taksometru kari pie Rīgas lidostas vairs nebūt nav tādi kā kādreiz, bet atsevišķi gadījumi, kad tūristus vilina doties stāvlaukuma virzienā, lai brauktu ar dārgāku un nelicenzētu taksometru – arvien ir. Latvijas Televīzijas filmēšanas grupa pārliecināj...
Ostapenko pieveikusī Čehijas tenisiste Krejčīkova uzvar Vimbldonas tenisa turnīrā
Latvijas pirmo raketi Aļonu Ostapenko ceturtdaļfinālā uzvarējusī čehiete Barbora Krejčīkova sestdien kļuva par Vimbldonas tenisa turnīra uzvarētāju.


Komentāri