lv
RR7m2BI7OzS9qhSoMRg4QmWgXtnpbeRTXwEBLAT9
3888969

Trīs ceturtdaļas Latvijas patērētāju ir apmierināti ar depozīta sistēmu (+VIDEO)

Trīs ceturtdaļas Latvijas patērētāju ir apmierināti ar depozīta sistēmu (+VIDEO)

Tirgotājam vajadzības gadījumā ir tiesības pieprasīt divreiz biežāku iepakojumu izvešanu.

Kā liecina Latvijā veiktās aptaujas rezultāti, lielākā daļa (75%) tirdzniecības vietās strādājošo ir apmierināti ar depozīta sistēmas darbību. Tāpat 81% respondentu piekrīt apgalvojumam, ka depozīta sistēma nodrošina mazāka iepakojumu apjoma nonākšanu vidē, bet 75% aptaujas dalībnieku piekrīt tam, ka depozīta sistēma ir ērtākais veids, lai nodrošinātu tīrāku apkārtējo vidi.

Lai atvieglotu ar depozīta iepakojumu uzglabāšanu saistīto kārtību, depozīta iepakojuma оperators ir samazinājis minimālo nododamo maisu vienību skaitu mazajiem veikaliem no 10 uz piecām vienībām. Tas nozīmē, ka tirgotājam vajadzības gadījumā ir tiesības pieprasīt divreiz biežāku iepakojumu izvešanu, uzkrājot savās telpās ne vairāk kā piecus iepakojumu maisus. Karstās sezonas laikā veikaliem tiek nodrošināta arī biežāka tukšo iepakojumu izvešana - ja ikdienā mazajam veikalam tiek nodrošināta vidēji viena izvešana nedēļā, vasaras sezonā izvešanas var tikt palielinātas līdz pat 2-3 reizēm nedēļā vai pat biežāk, atkarībā no situācijas.

"Tradicionāli ražīgākais iepakojumu nodošanas laiks Latvjā ir pēcjāņu nedēļa, un šogad Latvijas iedzīvotāji tās laikā depozīta punktos nodeva vairāk nekā 12 miljonus iepakojumu. Lai gan vasaras mēneši depozīta sistēmai parasti ir visai izaicinoši, vēlos uzslavēt tirgotājus par spēju veiksmīgi tikt galā ar lielajiem taras apjomiem un nodrošināt regulāru taromātu apkopi un labu servisu saviem pircējiem," komentē depozīta iepakojuma оperatorа valdes priekšsēdētājs Miks Stūrītis.

Par tīru un patīkamu vidi depozīta punktā atbildīgi ir ne tikai tirgotāji, bet arī sistēmas lietotāji, tādēļ ir būtiski nodot tīrus un pilnībā iztukšotus iepakojumus.

Latvijas futbolistes Eiropas čempionāta kvalifikācijas mačā izrauj uzvaru pār Ziemeļmaķedoniju
Latvijas sieviešu futbola izlase piektdien Skopjē 2025.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra mačā ar 2:1 (1:0) pārspēja Ziemeļmaķedoniju.
Latvijas U-20 basketbolistes Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā piekāpjas Itālijai
Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlase piektdien Viļņā Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā piedzīvoja zaudējumu un turnīra turpinājumā cīnīsies par piekto vietu.
Pāreja uz mācībām tikai valsts valodā atbilst Satversmei

Satversmes tiesa (ST) šodien par atbilstošu Satversmei atzinusi normu, saskaņā ar kuru valsts un pašvaldību izglītības iestādēs vispārējās izglītības programmas pirmsskolas izglītības un pamatizglītības pakāpē īstenojamas tikai valsts valodā.

Tiesa seci...



Komentāri