lv
1jDki5gh8kliwibCbjAbdqYB6jIcg3pxFHLbgeyP
3885073

Latvijas bizness paplašina elektromobiļu uzlādes tīklu (+VIDEO)

Latvijas bizness paplašina elektromobiļu uzlādes tīklu (+VIDEO)

Turpmāk sniegs iespēju izmantot no atjaunīgiem resursiem iegūtu zaļo enerģiju

Lai turpinātu ceļu uz ilgtspējīgu un videi draudzīgu nākotni, elektroauto uzlādes tīkla attīstītāji Latvijā saviem klientiem turpmāk sniegs iespēju automobiļa uzlādē izmantot no atjaunīgiem resursiem iegūtu zaļo elektroenerģiju.

"Mūsu mērķis ir veicināt elektromobilitātes attīstību Latvijā un citviet Eiropā, kā arī atbalstīt vietējos elektroenerģijas ražotājus un sniegt iespēju ikvienam elektroauto lietotājam izvēlēties enerģiju, kas iegūta no atjaunīgiem un sertificētiem avotiem. Uzlādes stacijās tiks nodrošināta elektroenerģija, kas ražota Latvijas saules, vēja vai hidroelektroenerģijas stacijās, tādējādi piedāvājot 100% vietēji saražotu elektroenerģiju. Svarīgi ņemt vērā, ka elektroauto uzlādes procesā, izvēloties vietējo enerģiju, tiek atbalstīti ne tikai vietējie zaļās enerģijas ražotāji, bet arī Latvijas ekonomika kopumā" uzsver biznesmenis Kārlis Mendziņš.

"Tas nozīmē, ka zaļā enerģija kļūs vēl pieejamāka ikvienam, padarot ikdienas elektroauto uzlādi videi draudzīgāku. Pateicoties mūsu sadarbībai ar lielākajiem zaļās enerģijas ražotājiem Latvijā un piedāvājot starptautiski atzītus izcelsmes apliecinājumus, ar ko tiek pierādīts, ka elektroenerģija ir saražota no atjaunīgiem energoresursiem - zaļo enerģiju šobrīd izvēlas aizvien vairāk Latvijas uzņēmumu", pauž Roberts Samtiņš, uzņēmumu grupas vadītājs.

Bizness arvien turpina strādāt pie risinājumiem, kas padarīs auto uzlādes procesu vēl videi draudzīgāku, ātrāku un pieejamāku. "Mēs vēlamies turpināt attīstīt uzlādes infrastruktūru, nodrošinot kvalitatīvus un uzticamus uzlādes risinājumus, " atzīst K.Mendziņš.

Visvairāk ir cietusi Bauskas zaļā zona

Visvairāk ceturtdienas pērkona negaisā cietusi Bauskas zaļā zona, intervijā LTV raidījumā "Rīta panorāma" teica Bauskas novada pašvaldības izpilddirektors Ivars Romānovs.

Viņš uzsvēra, ka pilsētā vējš sagāzis ļoti daudz koku.

"Darbs ir turpinājies vakar...

Talsu apkārtnē nedēļas nogalē rallija testu laikā būs slēgti atsevišķi vietējie autoceļi
Talsu apkārtnē sestdien un svētdien (13.-14. jūlijā) būs slēgti atsevišķi valsts vietējo autoceļu posmi, jo notiks pasaules rallija čempionāta testa braucieni, informēja "Latvijas Valsts ceļi".
Pretlikumīgas konkurences pazīmes metāllūžņu tirgū

Norises Latvijas metāllūžņu savākšanas un pārstrādes tirgū liecina, ka šajā tirgū ir vērojamas agresīvas un pretlikumīgas konkurences pazīmes, kas apdraud virknes šī tirgus dalībnieku turpmāko eksistenci un rada valstij nodokļu zaudējumus, informēja Jo...



Komentāri