lv
84Ksy51Xoqq2T9Zck5jYIgy189gd2LDk15HZ5TZu
3877749

Premjere: Valsts pārvalde var rast iespēju samazināt administratīvos resursus

Premjere: Valsts pārvalde var rast iespēju samazināt administratīvos resursus

Valsts pārvalde var atrast iespēju samazināt administratīvos resursus, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" tādu pārliecību pauda Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Premjere atgādināja, ka nākamā gada budžeta prioritāte būs iekšējā un ārējā drošība. Attiecībā uz citām iniciatīvām viņa aicināja ministrijas pašas meklēt tām līdzekļus, uzsverot, ka katrai ir ļoti liels budžets.

"Būs, iespējams, jāpārskata kaut kādi esošie kritēriji, esošie izdevumi," teica Siliņa, aicinot izmantot šo situāciju, pārvērtējot savas finanses.

"Sociālais budžets ir visgrūtākais. Protams, mēs neņemsim nost iedzīvotājiem. Tas ir pēdējais, ko es vēlētos redzēt. Nekādā gadījumā es to negribētu piedzīvot," uzsvēra premjere.

Viņa skaidroja, ka vairāk runā par administratīvām izmaksām, kur var ietaupīt, piemēram, telpu noma. Premjere minēja, ka Valsts ieņēmumu dienests ir būtiski mainījis savus darbības principus, lai pārskatītu, vai ēkas, kas ir valsts pārvaldes rīcībā un šobrīd nav aizpildītas, vispār ir jāpatur.

"Manuprāt, šī ir tā brīnišķīgā iespēja sagrupēties un to izdarīt, lai maksimāli samazinātu šāda veida izdevumus. Neiet runa par izmaiņām uz iedzīvotāju rēķina, noteikti nē," solīja premjere.

Ar krāšņiem koncertiem no 13. līdz 20. jūlijam norisināsies Jūrmalas festivāls

No 13. jūlija līdz 20. jūlijam Dzintaru koncertzālē norisināsies ikgadējais Jūrmalas festivāls, pulcējot izcilus latviešu un ārzemju mūziķus. Festivālā koncertēs ērģelniece Iveta Apkalna, britu džeza pianists Džulians Džozefs, vijolniece Kristīne Balan...

Tuvākajās dienās iespējamas stipras pērkona lietusgāzes

Šīs nedēļas otrajā pusē Latvijā būs mainīgi laikapstākļi, brīžiem līs, vietām gaidāms arī ļoti stiprs lietus un pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Ceturtdien daudzviet valsts rietumu un centrālajā daļā gaidāms lietus, vietām līs sevišķi stipri un dārd...

Jelgavas novadā neizdodas ievēlēt mēru
Jelgavas novada domei trešdien, 10. jūlijā, divās vēlēšanu kārtās neizdevās ievēlēt mēru. Arī otrajā vēlēšanu kārtā par līdzšinējās opozīcijas pārstāvi Andri Ozoliņu (Latvijas Zaļā partija) nebija pietiekams balsu skaits.


Komentāri