lv
RXAHpMbCgoUUZ57zJ4eOiMb3Zg4slKk7EN15m084
3873963

Par LIAA direktora amatu otrajā kārtā sacentīsies trīs pretendenti

Par LIAA direktora amatu otrajā kārtā sacentīsies trīs pretendenti

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktora amata pretendentu vērtēšanas komisija nolēmusi uz konkursa otro kārtu no 18 pretendentiem virzīt trīs, informēja Valsts kanceleja.

Pirmajā kārtā komisija vērtēja pretendentu iesniegtos dokumentus un atbilstību obligātajām prasībām, taču otrajā kārtā pretendenti konkursa komisijai skaidros savu motivāciju ieņemt LIAA direktora amatu, atbildēs uz komisijas uzdotajiem jautājumiem un izklāstīs savu redzējumu par LIAA prioritārajiem attīstības virzieniem, tostarp par to, vai ir nepieciešams atteikties no kādiem esošajiem attīstības virzieniem.

Savukārt konkursa trešajā kārtā tiks pārbaudītas pretendentu vadības kompetences - stratēģiskais redzējums, orientācija uz rezultātu sasniegšanu, spēja pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību, pārmaiņu vadīšana, komandas vadīšana.

Konkursa noslēgumā augstāko novērtējumu guvušais pretendents tiks ieteikts ekonomikas ministram iecelšanai amatā.

LIAA direktora amata konkursa pretendentu vērtēšanas komisiju vada Valsts kancelejas direktora vietniece valsts pārvaldes jautājumos, Valsts pārvaldes politikas departamenta vadītāja Ieva Lībķena. Tās sastāvā ir Latvijas Lielo pilsētu asociācijas izpilddirektors Normunds Audzišs, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras pārstāve Katrīna Zariņa, Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Edmunds Valantis un ekonomikas ministra padomnieks Artūrs Zandersons.

Tāpat pēc ekonomikas ministra ieteikuma pretendentu novērtēšanā piesaistīti neatkarīgi novērotāji - Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektors Kaspars Gorkšs un Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Gints Kaminskis.

Jau ziņots, ka Valsts kanceleja atkārtoti izsludināja konkursu uz LIAA direktora amatu. Iepriekšējo konkursu uz šo amatu ekonomikas ministrs aprīlī nolēma izbeigt bez rezultāta.

LIAA direktora amats ir vakants kopš 2023.gada septembra beigām, kad to pameta Kaspars Rožkalns, kurš kļuvis par uzņēmuma "UPB nams" valdes priekšsēdētāju.

Saskaņā ar ekonomikas ministra Viktora Valaiņa (ZZS) rīkojumu šobrīd LIAA direktora amatā iecelts Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretāra vietnieks tautsaimniecības jautājumos Raivis Bremšmits. Šo amatu viņš pildīs uz laiku līdz jaunā direktora atlases konkursa noslēgumam.

Kā viens no galvenajiem uzdevumiem Bremšmitam ir LIAA iekšējās reorganizācijas procesa vadība, kura mērķis ir padarīt efektīvāku iestādes darbu, uzsvaru liekot uz investīciju piesaistes un eksporta veicināšanas jautājumiem.

Latvijas Radio veidos podkāstu latgaliešu valodā

Latvijas Radio Latgales multimediju studija aicina līdz 5.augustam pieteikties konkursam raidieraksta latgaliešu valodā "Pīci breinumi" veidošanai jaunajā rudens sezonā.

Konkursa mērķis ir caur podkāstu popularizēt latgaliešu valodu, veidot jauniešu aud...

Būs kinooperatora Milbreta retrospekcija, ieeja bez maksas (+VIDEO)

Viņš bija ne tikai izcils mākslinieks, bet arī teorētiķis.

Latvijas Kinematogrāfistu savienība aicina uz Jāņa Milbreta piemiņas pasākumu šī gada 14.jūlijā plkst.14.00 kinoteātrī "Kino Bize" (Elizabetes iela 37).

Šī gada 14.jūlijā izcilajam operatoram Jā...

Augulis: Lemjot par slimības pabalstu izmaiņām, jābūt ļoti uzmanīgiem

Lemjot par slimības pabalstu izmaiņām, jābūt ļoti prātīgiem un uzmanīgiem, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS).

Ministrs teica, ka viņš kā labklājības ministrs gribētu, lai arodbiedrīb...



Komentāri