lv
yqXiDjoWD5a2oLhgZzsZpM9AZplXAwVGHx77hebv
3873109

Spānija un Francija cīnās par iekļūšanu Eiropas čempionāta finālā

Spānija un Francija cīnās par iekļūšanu Eiropas čempionāta finālā

Spānijas un Francijas vīriešu futbola izlases šodien Minhenē pusfinālā cīnīsies par iekļūšanu Eiropas čempionāta finālturnīra finālā.

Pusfināla mačs Minhenē sāksies plkst.22 pēc Latvijas laika. Eiropas čempionāta spēles tiešraidē translē televīzijas kanāli TV6 un "Go3 Sport Open".

Spānija grupu turnīrā izcīnīja trīs uzvaras, apspēlējot Horvātiju (3:0), Itāliju (1:0) un Albāniju (1:0), un astotdaļfinālā ar 4:1 pārliecinoši uzvarēja Gruziju, bet ceturtdaļfinālā, pamatlaikam noslēdzoties ar 1:1, pagarinājuma noslēgumā guva vārtus un pārspēja Vāciju.

Tikmēr Francija grupā pārspēja Austriju ar 1:0, bet spēlēja neizšķirti ar Nīderlandi (0:0) un Poliju (1:1). Astotdaļfinālā francūži ar 1:0 bija pārāki pār Beļģiju, uzvaru nesošos vārtus gūstot pamatlaika izskaņā. Savukārt ceturtdaļfinālā Francijas futbolisti pamatlaikā un pagarinājumā neguva vārtus un tikai 11 metru pēcspēles sitienos ar 5:3 uzvarēja Portugāli.

Spānijai pusfinālā nevarēs palīdzēt Pedri, kurš ceturtdaļfinālā savainojuma dēļ pameta laukumu jau astotajā minūtē, tāpat laukumā nevarēs doties Dani Karvahals, kurš iepriekšējā mačā tika pie sarkanās kartītes.

Komandas laukumā tikušās 36 reizes, kurās Spānijas futbolisti tikuši pie 16 uzvarām, bet Francija - pie 13 panākumiem. Pēdējo reizi abas vienības cīnījās 2021.gadā Nāciju līgas finālā, kad uzvaru izcīnīja francūži.

Spāņi Eiropas čempionāta pusfinālu sasnieguši sesto reizi, taču iepriekšējās meistarsacīkstēs cīņā par vietu finālā atzina nākamās čempiones Itālijas pārākumu. Arī francūžiem šis būs sestais Eiropas čempionāta pusfināls.

Otrā pusfinālā trešdien tiksies Nīderlande un Anglija.

Eiropas čempionāta finālturnīrā piedalās 24 izlases, kas bija sadalītas sešās apakšgrupās, izslēgšanas spēļu turnīrā iekļūstot katras apakšgrupas pirmo divu vietu ieguvējām un četrām labākajām trešo vietu ieguvējām.

2024.gada Eiropas čempionāts no 14.jūnija līdz 14.jūlijam norisinās desmit Vācijas pilsētās. Jaunā Eiropas čempione tiks noskaidrota Berlīnes olimpiskajā stadionā.

2021.gadā Londonā par Eiropas čempioni kļuva Itālija, kas finālā pēcspēles sitienos pieveica Angliju.

Krištopans Eiropas Parlamentā darbosies eiroskeptiķu grupā kopā ar Orbāna un Lepēnas domubiedriem
Jaunievēlētais Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Vilis Krištopans ("Latvija pirmajā vietā") kopā ar Ungārijas premjerministra Viktora Orbāna un Francijas galēji labējās līderes Marinas Lepēnas domubiedriem piedalījies jaunas EP politiskās grupas "Patrio...
Ostapenko pārliecinoši iesoļo Vimbldonas čempionāta ceturtdaļfinālā
Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko pirmdien, 8. jūlijā, sasniedza Vimbldonas "Grand slam" turnīra ceturtdaļfinālu.
Aicina ziedot raķešu triecienos cietušajai bērnu slimnīcai Kijivā

Labdarības organizācija "Ziedot.lv" aicina iedzīvotājus ziedot palīdzībai "Okhmatdyt" bērnu slimnīcai Kijivā.

Organizācijā uzsver, ka raidīt savas nāves raķetes bērnu slimnīcai ir īpaša cietsirdība un prātam neaptverams noziegums.

Ziedojumi neatdzīvinās...



Komentāri