lv
lWzsrreIh103q5IAtUmKFndcaD061utAALOyhmqL
387055

Pašvaldību savienībai un jaunajiem Saeimas deputātiem ir kopēja izpratne iedzīvotājiem nepieciešamo

Pašvaldību savienībai un jaunajiem Saeimas deputātiem ir kopēja izpratne iedzīvotājiem nepieciešamo

Latvijas Pašvaldību savienībai (LPS) un jaunajiem Saeimas deputātiem ir kopēja izpratne par to, kas ir vajadzīgs iedzīvotājiem gan novados, gan arī valstspilsētās, informēja Latvijas Pašvaldību savienības padomniece Ella Pētermane.

Šodien notika LPS vadības tikšanās ar no pašvaldībām Saeimā ievēlētajiem deputātiem. Tikšanās laikā deputāti pauda izpratni par pašvaldību vajadzībām visā Latvijas teritorijā, par to, pie kā ir jāstrādā, lai pašvaldības spētu pildīt savus pienākumus un pilnvērtīgi nodrošināt visus pakalpojumus saviem iedzīvotājiem.

LPS vadība vērsa uzmanību uz tiem izaicinājumiem, kas pašvaldības finanšu jomā sagaida nākamajā gadā: energoresursu cenas pieauguma dēļ izaicinoši būs nomaksāt apkures un elektroenerģijas rēķinus skolām, bērnudārziem, slimnīcām un sociālās aprūpes iestādēm, tāpat ietekmi uz izdevumiem jau tagad atstāj un arī nākamgad atstās inflācija un pakalpojumu sadārdzināšanās. Papildu finanšu slogs gaidāms saistībā ar likumdošanas izmaiņām, piemēram, minimālās algas paaugstināšanu.

Puses vienojās par turpmāku savstarpēju sadarbību un informācijas apmaiņu.

Ziemeļkoreja veido pasaulē spēcīgākos kodolieročus

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns plāno izveidot "pasaulē visspēcīgākos" kodolspēkus, ziņoja Ziemeļkorejas valsts ziņu aģentūra KCNA.

Ziemeļkorejas kodolprogrammas "gala mērķis" ir izveidot "absolūtu spēku, kāds nav gadsimtu piedzīvots", Kims teicis ses...

Onkoloģijas centrā vadošo LOR ārstu iespējamās aiziešanas dēļ varētu aizvērt veselu nodaļu

Latvijas Onkoloģijas centrs (LOC), iespējams, tuvākajā laikā varētu zaudēt uzreiz trīs vadošos LOR speciālistus - un līdz ar to veselu nodaļu, pirmdien vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Ārsti uzteikuši darbu gan nekonkurētspējīga atalgoju...

Baltkrievijas cilvēktiesību aktīvistu Beļacki apsūdz naudas kontrabandā, ziņo 'Vjasna'
Ieslodzījumā esošajam baltkrievu cilvēktiesību aktīvistam Aļesam Beļackim, kurš šogad bija viens no Nobela Miera prēmijas laureātiem, draud līdz 12 gadu cietumsods apsūdzībās par naudas kontrabandu, pirmdien paziņoja cilvēktiesību aizstāvības organizāc...


Komentāri