lv
QXnsZ3FxQXZypfG7K3aWMCfl1KH0MRQ4hTRgN9TX
3865917

Latvija plāno pagarināt NBS karavīru dalību NATO misijā Irākā

Latvija plāno pagarināt NBS karavīru dalību NATO misijā Irākā

Latvija plāno pagarināt Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīru dalību NATO misijā Irākā līdz 2026.gada 1.novembrim.

Vispirms par atbalstu dalības laika pagarināšanai nākamnedēļ lems valdība, bet galavārds būs jāsaka Saeimai.

2018. gada jūlijā pēc NATO samita Briselē tika pieņemts lēmums sākt apmācības misiju Irākā, izveidojot NATO misiju. Misijas darbība pilnvērtīgi tika sākta 2018. gada oktobrī. NBS piedalās misijā kopš 2020.gada novembra.

Misijas galvenie uzdevumi ir atbalsta sniegšana un padomu došana efektīvai, ilgtspējīgai, pārskatāmai un visaptverošai Irākas valsts aizsardzības un drošības institūciju un civilā sektora izveidei. Misijas personāls konsultē Irākas drošības iestāžu amatpersonas un tos spēkus, kas atrodas tiešā Irākas valdības pakļautībā.

Patlaban misija sastāv no vairākiem simtiem militāro un civilo padomnieku un atbalsta elementu, un tās komandieris ir Nīderlandes pārstāvis. Šobrīd NBS misijā piedalās 3 karavīru sastāvā, kuri pilda pienākumus misijas štābā Bagdādē.

Drošības situācija Irākā ir vērtējama kā nestabila un trausla. Lai gan Irākas spējas ir ievērojami uzlabojušās, Irākas valdībai joprojām ir nepieciešams arī turpmāks atbalsts. Plašāka reģionālā nestabilitāte ir radījusi labvēlīgus apstākļus teroristiskā grupējuma "Daesh" darbību izvēršanai.

Latvijas basketbolisti Olimpiādes kvalifikācijas finālā tiekas ar Brazīliju

Latvijas vīriešu basketbola izlase šodien Rīgā Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra finālā tiksies ar Brazīliju.

Spēle "Arēnā Rīga" sāksies plkst.19, tiešraidē to pārraidot televīzijas kanālam TV6.

Latvijas basketbolisti turnīru sāka ar uzvaru...

Svētdien Latviju šķērsos aukstā atmosfēras fronte

Mākoņu daudzums debesīs būs mainīgs un, sākot no rietumiem, gaidāms īslaicīgs lietus, vietām arī pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Atbilstoši Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) datiem vakarā austrumu rajonos pērkona lietusgāz...

Gada griezumā Latvijas mašīnbūves produkcija samazinājās par 26% (+VIDEO)

"Ļoti strauju aktivitātes atsākšanos negaidām", - pauž ekonomiste.

Maijā apstrādes rūpniecībā saražotais apjoms un arī apgrozījums nedaudz stabilizējušies, bet noskaņojums saglabājies pesimistisks, un strauju atgūšanos tuvākajā laikā negaidām, ziņo Cent...



Komentāri