lv
vWD8uHtD7Yn6bfiTeyTZ4kbnpYDipseyEH4akGDG
386445

Pasniegs Meža nozares balvu - Zelta čiekurs 2022

Pasniegs Meža nozares balvu - Zelta čiekurs 2022

Ceturtdien, 1.decembrī, Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātē (LBTU) pasniegs Meža nozares gada balvu "Zelta čiekurs 2022", liecina Zemkopības ministrijas (ZM) publicētā informācija.

Kā norāda ministrija, "Zelta čiekurs" ir gadskārtēja meža nozares augstākā atzinība par nozīmīgiem sasniegumiem un ieguldījumiem nozarē.

Balvas pasniegšanas mērķis ir apzināt un pateikties Latvijas labākajiem meža darbiniekiem un iepazīstināt sabiedrību ar Latvijas labākajiem mežsaimniekiem, kokrūpniekiem, nozares zinātniekiem un pedagogiem.

Šogad balvas pasniegšana notiek piecās nominācijās - "Par mūža ieguldījumu", "Par inovatīvu uzņēmējdarbību", "Par zinātnes ieguldījumu nozares attīstībā", "Par ieguldījumu nozares attīstībā" un "Par ilgtspējīgu saimniekošanu".

Balvu pasniedz ZM, Latvijas kokrūpniecības federācija un Meža īpašnieku biedrība.

Pasākums norisināsies LBTU Lielajā aulā, Jelgavā, plkst.19. Ierakstu būs iespējams skatīt 3.decembrī plkst.22 kanālā "TV24" ar atkārtojumu 4.decembrī plkst.12.

Balvas pasniegšana notiek 19.reizi, līdz šim tā pasniegta gandrīz 200 Latvijas mežsaimnieku, nozares pētnieku, uzņēmēju un biedrību.

Zviedrijā atklās izstādi - Latvijas kolekcija

Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs (LLMC) sadarbībā ar Malmes Mākslas muzeju Zviedrijā 2.decembrī atklās izstādi "Latvijas kolekcija", informēja LLMC pārstāve Terēze Šulca.

Viņa klāsta, ka izstādē "Latvijas kolekcija" pirmo reizi kopš 20.gadsimta 50.ga...

Brīvdienās palielinājies Covid-19 pacientu skaits Latvijas slimnīcās

Aizvadītajās brīvdienās ir palielinājies Covid-19 pacientu skaits Latvijas slimnīcās, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) apkopotā informācija.

Pirmdienas rītā Latvijas slimnīcās ārstējas 279 Covid-19 pacienti salīdzinājumā ar 258 cilvēkiem piekt...

Nacionālajā teātrī varēs apmeklēt Ditas Lūriņas veidotu koncertu

Latvijas Nacionālajā teātrī 8.decembrī izskanēs aktrises un režisores Ditas Lūriņas veidots koncerts "Spuldzēs aizdegts prieks", informēja teātris.

Koncertā Nacionālajā teātrī izskanēs latviešu komponistu dziesmas Zanes Dombrovskas aranžējumā, tās papil...



Komentāri