lv
TecjgUVjlEWh5xdtLJ216k2QdOn3vgqMACmkDreJ
385835

Ventspilī no janvāra pieaugs ūdens pakalpojumu tarifi. Par cik?

Ventspilī no janvāra pieaugs ūdens pakalpojumu tarifi. Par cik?

Ventspilī no 2023.gada 1.janvāra pieaugs ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifi, informēja Ventspils pašvaldības SIA "Ūdeka" mārketinga un sabiedrisko attiecību speciāliste Egita Vītola.

Atbilstoši Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) lēmumam no nākamā gada 1.janvāra Ventspilī par ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumiem būs jāmaksā 2,16 eiro par kubikmetru eiro, kas ir par 7,5% vairāk nekā šobrīd, turklāt tiks ieviesta notekūdeņu attīrīšanas pakalpojuma maksa - 0,68 eiro apmērā par kubikmetru.

Tostarp no 2023.gada 1.janvāra līdz 30.aprīlim "Ūdeka" ūdensapgādes pakalpojumu tarifs būs 0,83 eiro par kubikmetru, kas ir pieaugums par 7,8%, bet kanalizācijas pakalpojumu tarifs būs 1,33 eiro par kubikmetru, kas ir pieaugums par 7,3%. Turklāt noteikts notekūdeņu attīrīšanas pakalpojumu tarifs - 0,68 eiro par kubikmetru.

Savukārt no 2023.gada 1.maija ūdensapgādes pakalpojumu tarifs pieaugs vēl par 3,6% - līdz 0,86 eiro par kubikmetru, bet kanalizācijas pakalpojumu tarifs palielināsies vēl par 6% - līdz 1,41 eiro par kubikmetru, kamēr notekūdeņu attīrīšanas pakalpojuma tarifs kāps par 8,8% - līdz 0,74 eiro par kubikmetru.

"Ūdeka" ūdenssaimniecības tarifu izmaiņas skaidro ar būtisko elektroenerģijas cenu pieaugumu. Elektroenerģijas cena šā gada nogalē, salīdzinot ar līdzšinējo, uzņēmumam ir pieaugusi piecas reizes, tādēļ jaunie ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifi noteikti, izmainot tikai elektroenerģijas izmaksas, pārējām izmaksu pozīcijām paliekot nemainīgām, skaidro Vītola.

Viņa arī atzīmē, ka notekūdeņu attīrīšanas tarifs tiks piemērots atsevišķiem juridiskiem klientiem, kuri paši notekūdeņus novada attīrīšanas iekārtās.

Šobrīd "Ūdeka" ūdensapgādes tarifs ir 0,77 eiro par kubikmetru, bet kanalizācijas tarifs ir 1,24 eiro par kubikmetru.

Kompānija "Ūdeka" reģistrēta 1994.gadā, un tās pamatkapitāls ir 8,411 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma apgrozījums 2021.gadā bija 2,85 miljoni eiro un zaudējumi sasniedza 16 050 eiro. Vienīgā "Ūdekas" īpašniece ir Ventspils pilsētas pašvaldība.

Onkoloģijas centrā vadošo LOR ārstu iespējamās aiziešanas dēļ varētu aizvērt nodaļu
Latvijas Onkoloģijas centrs (LOC), iespējams, tuvākajā laikā varētu zaudēt uzreiz trīs vadošos LOR speciālistus - un līdz ar to veselu nodaļu, pirmdien vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".
Marokas futbola izlases fani pēc uzvaras pār Beļģiju Briselē sarīko grautiņus
Pēc Marokas futbola izlases uzvaras pār Beļģiju 2:0 pasaules kausā, kas turpinās Katarā, Briselē izcēlušies nemieri. Tos izraisīja nevis zaudētāju, bet gan uzvarētāju komandas atbalstītāji.
Latvijā šogad saražots par 18% mazāk elektroenerģijas

Latvijā šogad desmit mēnešos saražotas 3663 gigavatstundas (GWh) elektroenerģijas, kas ir par 18% mazāk nekā 2021.gada attiecīgajā periodā, liecina pārvaldes sistēmas operatora AS "Augstsprieguma tīkls" sagatavotais Latvijas elektroenerģijas tirgus aps...



Komentāri