lv
24YmebM2vl6iGSi5aUl9gXLvL3BcMixMyQYm9VFt
3858275

Cihanouska: Baltkrieviju nevajadzētu atdot kā mierinājuma balvu Putinam

Cihanouska: Baltkrieviju nevajadzētu atdot kā mierinājuma balvu Putinam

Pasaule nedrīkst aizmirst par Baltkrieviju un to nevajadzētu atdot kā mierinājuma balvu Krievijas diktatoram Vladimiram Putinam, intervijā Latvijas Radio sacīja Baltkrievijas demokrātiskās opozīcijas līdere Svjatlana Cihanouska, kura šajās dienās viesojas Latvijā.

Pēc viņas vārdiem, Baltkrievijas demokrātiskās opozīcijas galvenie uzdevumi arvien ir cīņa pret Aleksandra Lukašenko režīmu un par politieslodzīto atbrīvošanu, kā arī cīņa pret Baltkrievijas absorbciju Krievijā.

Cihanouska atzīmēja, ka opozīcijai trimdā ir jāstrādā ļoti smagi, lai pievērstu uzmanību situācijai un represijām Baltkrievijā, jo pasaules uzmanība ir vairāk pievērsta karam Ukrainā un Gazā.

Opozīcijas līdere lēsa, ka atbalsts Lukašenko arvien sarūk un pašlaik viņu varētu atbalstīt ap 15%-17% baltkrievu. "Baltkrievija pašlaik ir kā Staļina režīmā, kur viss ir apspiests," piebilda Cihanouska.

Piektdien gaidāms īslaicīgs lietus un vēja brāzmas

Piektdien Latvijas lielākajā daļā īslaicīgi līs un pastiprināsies vējš, prognozē sinoptiķi.

Vietām iespējamas arī pērkona lietusgāzes. Sākot no valsts rietumiem, mākoņu kļūs mazāk. Maksimālā gaisa temperatūra būs +17..+21 grāds.

Kurzemē un zem lietus mā...

Vēlētāju aptauja: Lielbritānijas parlamenta vēlēšanās pārliecinošu uzvaru izcīna leiboristi
Lielbritānijas parlamenta vēlēšanās ceturtdien pārliecinošu uzvaru izcīnījusi līdz šim opozīcijā esošā Leiboristu partija, tādējādi pieliekot punktu 14 gadus ilgajai Konservatīvās partijas valdīšanai. Vēlētāju aptaujas dati, kas tika publicēti pēc bals...
Ostapenko iekļūst Vimbldonas turnīra trešajā kārtā

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko ceturtdien Vimbldonas čempionātā ar pārliecinošu uzvaru sasniedza trešo kārtu.

Ostapenko, kura WTA rangā ieņem 14.vietu un turnīrā ir izsēta ar 13.numuru, otrās kārtas mačā ar 6-3, 6-0 guva panākumu pār kvalifikācij...



Komentāri