lv
lw4AzwIr1TqXyxnQhbM3epsgBYEbizLDWwHnQV8L
3856314

Valsts prezidents ar Latvijas delegāciju dosies uz NATO samitu Vašingtonā

Valsts prezidents ar Latvijas delegāciju dosies uz NATO samitu Vašingtonā

Vašingtonā, ASV, no 9.jūlija līdz 11.jūlijam norisināsies NATO samits, kurā Latvijas delegācijas vadītājs būs Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

NATO samita laikā 32 dalībvalstu līderu uzmanības centrā būs jautājumi, kas saistīti ar NATO atturēšanas un aizsardzības spēju stiprināšanu un ilgtermiņa atbalstu Ukrainai.

Samita laikā Rinkēvičs tiksies ar Kanādas premjerministru Džastinu Trudo un piedalīsies ASV prezidenta Džo Baidena rīkotajā pieņemšanā Baltajā namā par godu NATO 75.gadadienai.

Darba vizītē ASV Latvijas prezidentam plānotas tikšanās arī ar ASV Senāta mazākuma līderi Edisonu Mičelu Makkonelu un ASV Pārstāvju palātas mazākuma līderi Hakīmu Seku Džefrīsu Kapitolijā.

Tāpat Rinkēvičs uzrunās studentus ASV Nacionālās aizsardzības universitātes Bruņoto spēku Nacionālo resursu stratēģijas industriālajā koledžā un sniegs vairākas intervijas starptautiskajiem medijiem.

Rīgas centrālās stacijas būvnieks nav saņēmis maksājumus 43 miljonu eiro apmērā

Dzelzceļa projekta "Rail Baltica" Rīgas centrālās dzelzceļa stacijas būvnieka pilnsabiedrības "BeReRix" nesaņemtie maksājumi jūlija sākumā ir 43,233 miljonu eiro apmērā, pavēstīja "BeReRix" biedru pilnvarotais pārstāvis Guntis Āboltiņš-Āboliņš.

Tostarp ...

Tenisiste Ostapenko pārliecinoši sasniedz Vimbldonas čempionāta trešo kārtu
Latvijas spēcīgākā tenisiste Aļona Ostapenko ceturtdien Vimbldonas čempionātā pārvarēja otro kārtu un gada priekšpēdējā "Grand Slam" turnīrā iekļuva 32 spēcīgāko spēlētāju vidū. 
Rūpniecībai Latvijā palīdzējuši... laika apstākļi

Iesprūdušo rūpniecības eksporta mašīnu ir jācenšas atbloķēt pēc iespējas ātrāk, jo situācija Latvijas eksportā kopumā nav labvēlīga.

"Rūpniecības kopējā dinamika maijā (-0,9% gada griezumā) bija labāka nekā pirmos piecos mēnešos kopumā. Tas saistīts ar ...



Komentāri