lv
ZLTO2VvIIlDdp8KysFVsQnyiHnO2GHQJcO5tuxop
3852077

LNB datu centra darbības traucējumi nav saistīti ar kiberuzbrukumu

LNB datu centra darbības traucējumi nav saistīti ar kiberuzbrukumu

Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) datu centra darbības traucējumi nav saistīti ar kiberuzbrukumu, bet gan ar neplānoti pieaugušo skaitļošanas, tīkla un glabāšanas jaudu, informē LNB pārstāve Ieva Gundare.

Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcija "Cert.lv" apstiprinājusi, ka nav noticis kiberuzbrukums.

Gundare skaidroja, ka LNB datu centrā pirmdien tika konstatēti darbības traucējumi, kas ietekmē bibliotēkas un datu centra klientu informācijas sistēmu darbību, jo līdz šim izmantotais datu glabāšanas tehnoloģiskais risinājums pilnvērtīgi nenodrošināja neplānoti pieaugošās skaitļošanas, tīkla un glabāšanas jaudas.

Gundare uzsvēra, ka LNB ir identificējusi problēmu un nepieciešamos pasākumus, kā arī piesaistījusi pieredzējušus nozares ekspertus ar starptautisku pieredzi no SIA "Dati Group" un SIA "Lailio Solutions", lai pēc iespējas ātrāk tiktu atjaunota LNB datu centra darbība un informācijas sistēmu pieejamība.

LNB pārstāve norādīja, ka informācijas sistēmu pakāpeniska atjaunošana un problēmu novēršana noris bez pārtraukumiem. Ņemot vērā veicamo darbu sarežģītību un apjomu, pakāpeniska sistēmu darbības atjaunošana notiks līdz nākamās nedēļas sākumam. Datu centra traucējumi neietekmē lielu daļu bibliotēku pakalpojumu un bibliotēkas, tostarp LNB turpina savu darbu, piedāvājot pakalpojumus klātienē.

LNB datu centrs pilda Latvijas Nacionālās bibliotēkas likumā noteiktās funkcijas, uzturot un attīstot tās rīcībā esošo datu centra infrastruktūru, kā arī piedāvā skaitļošanas, datu apstrādes, datu īstermiņa vai ilgtermiņa glabāšanas un informācijas sistēmu izmitināšanas pakalpojumus kultūras un valsts pārvaldes institūcijām.

Evika Siliņa tikās ar ASV Kongresa pārstāvju palātas delegāciju

ASV kongresmeņu delegāciju vada Apropriāciju komitejas vadītājs Toms Kouls, un vizītē ieradušies arī kongresmeņi Mario Diazs-Balarts (Mario Diaz-Balart), Čaks Fleišmans (Chuck Fleischmann), Čaks Edvardss (Chuck Edwards) un Džeiks Elzijs (Jake Ellzey). ...

Jūnijs Latvijā bijis siltāks nekā ierasts

Pagājušā mēneša vidējā gaisa temperatūra Latvijā bija +17,0 grādi jeb 1,8 grādi virs 1991.-2020.gada vidējās vērtības, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Zemākā gaisa temperatūra bija +2,4 grādi 10.jūnijā M...

«Sēkla ir pareizā!»: Čakša nepiekrīt Valsts kontroles kritikai

Valsts kontroles ieteikumi par pedagogu noturību profesijā punkts pa punktam sakrīt ar tām politikām, ko šobrīd īsteno Izglītības un zinātnes ministrija (IZM), žurnālistiem pauda izglītības ministre Anda Čakša (JV).

Vienlaikus viņa atturējās vērtēt, vai...



Komentāri