lv
5da9a8SWa8RQ2D2IdTm9gZokUb8Y8wSNDf20tt14
3851651

Latvijas basketbolisti olimpisko spēļu kvalifikācijā šodien tiekas ar Filipīnām

Latvijas basketbolisti olimpisko spēļu kvalifikācijā šodien tiekas ar Filipīnām

Latvijas vīriešu basketbola izlase šodien Rīgā Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra otrajā mačā tiekas ar Filipīnām. Spēle "Arēnā Rīga" sāksies plkst.19, tiešraidē to pārraidot kanālam TV6.

Latvijas izlase vienu spēli turnīrā jau ir aizvadījusi, otrdien ar 83:55 pieveicot Gruziju, bet Filipīnām šis ir pirmais mačs.

Filipīnu izlase ir piedalījusies septiņās olimpiskajās spēlēs, taču pēdējo reizi tas notika 1972.gadā. Augstākais sasniegums ir 1936.gadā izcīnītā piektā vieta.

Filipīnas FIBA rangā atrodas 37.vietā, kamēr Latvija ieņem sesto vietu. Pērn Pasaules kausā latvieši izcīnīja piekto vietu, bet filipīnieši turnīru noslēdza 24.pozīcijā.

Pirms Latvijas un Filipīnu mača turpat "Arēnā Rīga" plkst.15.30 tiksies otras grupas komandas Kamerūna un Melnkalne. Otrdien šajā grupā Brazīlija ar 81:72 pieveica Melnkalni.

Savukārt Filipīnas pēdējā pārbaudes mačā Sosnovecā tikai ar 80:82 zaudēja Polijas izlasei, galotnē neizmantojot izdevību gūt uzvaru. Spēka uzbrucējs Džastins Braunlī guva 30 punktus. Pirms tam Turcijā tika piedzīvots zaudējums ar 73:84, Braunlī gūstot 21 punktu.

Latvija un Filipīnas līdz šim savā starpā nav tikušās.

Galvenais treneris Luka Banki Latvijas izlasē startam kvalifikācijas turnīrā ir iekļāvis astoņus spēlētājus, kuri pērn startēja Pasaules kausā. Savukārt pirms astoņiem gadiem olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā piedalījās Jānis Strēlnieks, Dairis Bertāns, Jānis Timma un Mareks Mejeris.

Olimpiskajam kvalifikācijas turnīram Filipīnu izlasē ir pieteikti tikai 11 spēlētāji, no kuriem seši pērn piedalījās Pasaules kausa izcīņā, saspēles vadītājam Dvaitam Ramosam vidēji spēlē gūstot 13,2 punktus.

Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra A grupā Latvijas izlases pretinieces ir Gruzija un Filipīnas, bet otrā grupā spēlē Brazīlija, Kamerūna un Melnkalne.

Grupas divas labākās komandas pusfinālā 6.jūlijā spēlēs ar divām no otras grupas (Brazīlija, Melnkalne un Kamerūna) labākajām komandām. Pusfināla maču uzvarētāji svētdien, 7.jūlijā, cīnīsies par vienīgo ceļazīmi uz Parīzi.

Latvijas basketbolisti divās aizvadītajās pārbaudes spēlēs "Arēnā Rīga" ar 84:63 uzvarēja Ēģiptes valstsvienību, bet Tamperē ar 84:90 zaudēja Somijai.

Lukam Banki Rīgā palīdz treneri Jānis Gailītis un Artūrs Visockis- Rubenis.

Politoloģe: Rinkēvičam ir iespējas saglabāt posteni vēl uz vienu termiņu

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs varētu būt starp retajiem šī amata pienākumu pildītājiem, kuram ir iespējas saglabāt posteni vēl uz vienu termiņu, tādu viedokli aģentūrai LETA pauda Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) lektore, politoloģe Lelde Metla-...

Basketbola savienības šefu priecē pretinieki olimpiskajā kvalifikācijā, ārzemju fanu skaits nesatrauc
Vīriešu basketbola valstsvienībai pašlaik mērķis ir veiksmīgi aizvadīt olimpisko kvalifikāciju un nopelnīt ceļazīmi uz Parīzi, tādēļ turnīra sastāvs ir svarīgāks nekā uz Rīgu atbraukušo ārzemju fanu skaits, trešdien Latvijas Televīzijai teica Latv...
Artilērijas munīcijas rūpnīca atradīsies Iecavā

Artilērijas munīcijas modulāro pulvera lādiņu ražotni plānots būvēt Iecavas pagastā, un tās ražošanas kapacitāte plānota 50 000 lādiņu gadā, intervijā aģentūrai LETA pastāstīja aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P).

Plānots, ka rūpnīca sāks darboties ...



Komentāri