lv
nu6jrCnMU5y5Ng0utCSCS3YgWZ11YKfs0gh1G2Fy
3849119

Nogurušas kājas vai vēnu mazspēja?

Nogurušas kājas vai vēnu mazspēja?

Vasara ir sākusies, un daudzi no mums ir pamanījuši izmaiņas savā ķermenī. Viena no biežākajām izmaiņām ir smagas kājas. Ir sajūta, ka jūsu kājas pēcpusdienā ir tik nogurušas, ka gribas tikai un vienīgi atgulties.

Ja siltajā laikā ar to saskaraties vairākas dienas pēc kārtas, tas liecina par iespējamu vēnu varikozi. Daudzi par to neaizdomājas un turpina sadzīvot ar diskomfortu. Diemžēl ar šo saslimšanu saskaras daudzi, taču tikai daži zina praktiskākās ārstēšanas metodes.

Vēnu varikoze ir plaši izplatīta saslimšana un ļoti aktuāla problēma. Varikoze jeb paplašinātas vēnas ir visbiežāk sastopamā vēnu slimība. Tā ir sliktas asinsrites simptoms, kuras cēlonis ir asinsvadu elastības trūkums Nopietnas vēnu saslimšanas piemeklē katru otro Latvijas iedzīvotāju, jo cilvēki ikdienā par savu kāju veselību nereti aizdomājas novēloti. Taču tik pat bieži cilvēki vēršas pie drastiskām vēnu problēmu ārstēšanas metodēm, izvēloties operāciju, kad pirms tam nav mēģināts risinājuši problēmu ar medikamentiem.

Šobrīd aptiekās pieejami flebotropie bezrecepšu medikamenti, kas ir ļoti efektīvi apakšējo ekstremitāšu hroniskas venozas mazspējas ārstēšanai. Klīniskajos pētījumos pierādīts, ka visefektīvākie ir mikronizēta diosmina un hespiridinu saturošie medikamenti. Viens no tādiem ir Hеsio 500mg, kura parastā deva ir 1 tablete 2 reizes dienā. Hеsio palielina vēnu sieniņu tonusu, samazinot venozo sastrēgumu. Vienlaikus tas aizsargā mazos asinsvadus (kapilārus) un uzlabo mikrocirkulāciju un limfas plūsmu. Tādējādi Hеsio mazina hroniskas venozas mazspējas simptomus.

Jaunums aptiekās ir Hеsio 1000mg tabletes, kura sastāvā ir mikronizēts diosmīns un hespiridīns, un dienas deva ir tikai 1 tablete dienā, kas lietošanu padara daudz ērtāku.

Ķirurģiska iejaušanās ir pēdējais posms vēnu varikozes ārstēšanā. Pirms tam daudzas problēmas var atrisināt pareizu zāļu lietošana. Atceries, ka savlaicīga ārstēšana var novērst dārgu ķirurģisku operāciju nepieciešamību.

Rīt Latvijā īslaicīgi līs, bet uzspīdēs arī saule

Naktī uz trešdienu Latvijas lielākajā daļā līs, vietām gaidāms stiprs lietus un iespējams pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Debesis būs pārsvarā apmākušās, pūtīs lēns vējš. Gaisa temperatūra pazemināsies līdz +11..+15 grādiem.

Dienā uzspīdēs saule u...

Ārodbiedrība ir nemierā ar pedāvāto slimības lapu apmaksas variantu

Darba devēji rosinājuši dramatisku slimības pabalstu samazinājumu, novirzot 2. līdz 3. dienu uz darbinieku rēķina, 9. dienu valstij, kā arī būtiski samazinot kompensācijas apmēru pārējām dienām.

Trešdien, 3.jūlijā, plkst.12.00 Ekonomikas ministrijā noti...

Energoapgādes drošumam un biometāna ražošanas attīstībai ieguldīs 134,4 miljonus

Investīcijas tiks sniegtas granta veidā trim potenciālajiem investīciju saņēmējiem, kuri Latvijā nodrošina infrastruktūras attīstību - AS "Sadales tīkls", AS "Augstsprieguma tīkls" un AS "Conexus Baltic Grid". Investīcijas plānots izmantot līdz 2026.ga...



Komentāri