lv
EM0S59shW0xiFNJY8PDubVNJXBXQk4hcWlNXLGTA
384010

Kazahstānā apsver enerģētikas kompāniju nacionalizēšanu. Kāpēc?!

Kazahstānā apsver enerģētikas kompāniju nacionalizēšanu. Kāpēc?!

Kazahstānas prezidenta pārstāvis pirmdien brīdināja, ka valsts nacionalizēs grūtībās nonākušos enerģētikas uzņēmumus pēc tam, kad valsts ziemeļos salā tūkstošiem mājsaimniecību palika bez apkures.

Kopš svētdienas tūkstošiem cilvēku Kazahstānas ziemeļu pilsētā Ekibastuzā, kur gaisa temperatūra sasniedz mīnus 30 grādus pēc Celsija skalas, ir palikuši bez siltumapgādes, jo tehnisku problēmu dēļ pārtraukusi darboties vietējā termoelektrostacija.

"Kazahstānas prezidents Kasims Žomarts Tokajevs uzdevis premjerministram Alihanam Smailovam izpētīt problemātisko enerģētikas aktīvu nacionalizēšanu," sociālajā tīklā "Facebook" paziņoja prezidenta preses pārstāvis Ruslans Želdibajs.

"To sliktā pārvaldība izraisa negadījumus un elektroapgādes pārtraukumus," viņš rakstīja, piebilstot, ka par avāriju Ekibastuzas termoelektrostacijā atbildīgie "jāsauc pie atbildības".

Novembra sākumā avārijas dēļ vietējā termoelektrostacijā tūkstošiem mājsaimniecību palika bez apkures valsts austrumu pilsētā Riderā.

Kazahstānā arī diezgan bieži ir problēmas ar elektroapgādi.

Pagājušajā mēnesī valsts amatpersonas atzina, ka 65% reģionālo elektroapgādes tīklu ir jāremontē.

Kazahstānā gandrīz visu elektrību ražo no gāzes un oglēm, bet daļā valsts dienvidu elektrība tiek importēta.

Iepriekšējā autoritārā prezidenta Nursultana Nazarbajeva 30 valdīšanas gados enerģētikas sektors tika liberalizēts un nodots ietekmīgu oligarhu pārvaldībā.

Turcija tiecas būt NATO. Tāpēc vēlreiz pārrunās to ar Zviedriju un Somiju

Turcijas ārlietu ministrs Mevlits Čavušoglu otrdien Bukarestē plāno tikties ar Zviedrijas un Somijas kolēģiem, lai runātu par Skandināvijas valstu pievienošanos NATO.

"Es rīt Bukarestē tikšos ar Zviedrijas un Somijas ārlietu ministriem trīspusējā formāt...

Trīs dienās reģistrēti 829 Covid-19 gadījumi; trīs mirušie

Pēdējo trīs dienu laikā Latvijā kopumā reģistrēti 829 jauni inficēšanās ar Covid-19 gadījumi un saņemta informācija par trīs ar šo vīrusu inficēta pacienta nāvi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Šajā laikā veikti 50...

Tramvaja sliežu pārbūves dēļ decembrī slēgs satiksmi Kronvalda bulvāra posmā
Saistībā ar tramvaja sliežu ceļu pārbūves darbiem no 1. līdz 23. decembrim tiks slēgta transportlīdzekļu satiksme Kronvalda bulvārī posmā no Elizabetes ielas līdz ēkai Kronvalda bulvārī 8, portālu "Delfi" informēja Rīgas domē.


Komentāri