lv
b1H7RjjPoZ6GfuntGpyVZvaBddpNes8L6tjuMp4H
3834112

Visā Latvijā spēkā brīdinājums par svelmi līdz +33 grādiem

Visā Latvijā spēkā brīdinājums par svelmi līdz +33 grādiem

Piektdien visā valstī spēkā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra brīdinājums par stipru karstumu - gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +30..+33 grādiem.

Tikai vietām piekrastē maksimālā gaisa temperatūra nesasniegs +30 grādus, prognozē sinoptiķi.

Paredzams, ka 28.jūnija nacionālais karstuma rekords netiks pārspēts, jo 1973.gadā Mērsragā šajā datumā reģistrēti +34,6 grādi. Tveice līdz +33 grādiem šajā dienā Latvijā valdīja arī pirms diviem gadiem.

Svelmi nedaudz mazinās dienvidu vējš, kas Kurzemē brāzmās pastiprināsies līdz 14 metriem sekundē.

Piektdien gaidāms pārsvarā sauss un saulains laiks. Vietām - galvenokārt vakarā Kurzemē - iespējams īslaicīgs lietus un pērkona negaiss.

Rīgā saule gaisu sakarsēs līdz +32..+33 grādiem, nokrišņi nav gaidāmi. Lēns dienvidu, dienvidaustrumu vējš kļūs mērens.

Laikapstākļus nosaka paaugstināta spiediena apgabals, no rietumiem tuvojas zema spiediena ieplaka un aukstā atmosfēras fronte. Gaisa spiediens 1013-1018 hektopaskāli jūras līmenī.

Ūdens temperatūra upēs un ezeros no rīta pārsvarā ir +19..+24 grādi, jūrā +16..+21 grāds, bet Vidzemes piekrastē ūdens vietām kļuvis aukstāks, tostarp Salacgrīvas ostā ūdens temperatūra noslīdējusi zem +14 grādiem.

Lielā karstuma un intensīvā ultravioletā starojuma dēļ nav ieteicams atrasties saulē.

Krāpnieki turpina terorizēt iedzīvotājus: šogad izkrāpti jau 8,4 miljoni eiro

Latvijas četru lielāko banku klientiem, pašiem apstiprinot maksājumus, šogad pirmajos piecos mēnešos izkrāpti kopumā 8,432 miljoni eiro, kas ir par 94,3% vairāk nekā pērn attiecīgajā periodā, liecina Finanšu nozares asociācijas (FNA) publiskotie dati.

K...

Būvdarbi pabeigti 15 valsts vietējo autoceļu posmos

Būvdarbi pabeigti 15 valsts vietējo autoceļu posmos, tostarp uz diviem tiltiem, informē "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

LVC informē, ka šajā būvniecības sezonā dažādi darbi paredzēti uz 159 kilometriem vietējo autoceļu. Darbus finansē no valsts budžeta lī...

Baudi vasaru bez sāpēm kājās

Vasara straujiem soļiem tuvojas savam pilnbriedam. Taču sekot tās pasākumiem var traucēt sāpes kājās un to tūska. Šādi simptomi var norādīt uz vēnu varikozi, kura var radīt nepatīkamas sāpes. Diemžēl ar šo saslimšanu saskaras daudzi, taču tikai daži zi...



Komentāri