lv
0T9gyupb7bDxW4nTk70dD9kJEoByByo6GNNb3coo
3831702

Radošie latviešu filmu veidotāji dodas uz festivālu Šveicē (+VIDEO)

Radošie latviešu filmu veidotāji dodas uz festivālu Šveicē (+VIDEO)

Starptautiskais forums palīdzēs mūsu filmu industrijai.

Dalībai programmā, kas norisināsies 77. Lokarno filmu festivāla industrijas programmas "Locarno Pro" laikā, tika izvēlēti 36 producenti no 14 valstīm.

No 9. līdz 11. augustam "Match Me!" rīkos individuālas tikšanās un īpaši plānotas tīklošanās aktivitātes ar potenciāliem sadarbības partneriem, ar mērķi stiprināt saites industrijā, atrast potenciālus kopproducentus un veicināt producentu starptautisko atpazīstamību. Šogad iniciatīvas organizētāji bija saņēmusi 183 pieteikumus.

No Latvijas "Match Me!" piedalīsies jaunās producentes Zane Bukša (White Picture) un Nikola Ozola (Trickster Pictures).

Baltijas valstu kino centri jau kopš 2017. gada piedalās Lokarno festivāla ietvaros notiekošajās iniciatīvās, arī programmā "Match Me!". Programmas dalībniekus konkursa kārtībā izraugās "Locarno Pro" pārstāvji; 2018. gadā Latviju "Match Me!" pārstāvēja producenti Matīss Kaža un Kristele Pudāne, 2019. gadā - Marta Romanova-Jēkabsone un Kristians Alhimionoks, 2021. gadā - producenti un režisori Raitis Ābele un Reinis Kalviņš, 2022. gadā Dominiks Jarmakovičs un Alise Rogule, bet pērn - Antra Gaile un Dārta Krāsone.

KNAB rosina apsūdzēt Vaivodu par kukuļa piedāvāšanu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nodevis prokuratūrai kriminālprocesu, kurā ieguva pierādījumus tam, ka bijušais Rīgas domes Ārtelpas un mobilitātes departamenta pienākumu izpildītājs Jānis Vaivods, iespējams, pēc uzņēmēja iniciatīvas...

Uzlabos pasažieru ar ierobežotām pārvietošanās spējām izkāpšanu no vilcieniem

AS "Pasažieru vilciens" (PV) sadarbībā ar VAS "Latvijas dzelzceļš" no šodienas uzlabos vairāku pakalpojumu sniegšanu saistībā ar iekāpšanu un izkāpšanu no vilciena pasažieriem ar ierobežotām pārvietošanās spējām, aģentūru LETA informēja PV pārstāvji.

PV...

Policija: Zemgalē aktivizējušies krāpnieki, kas iedzīvotājiem jādara (+VIDEO)

Aicina neievadīt apšaubāmās vietnēs savus internetbankas un personas datus.

Pēdējo piecu mēnešu laikā Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldē reģistrēti 360 telefonkrāpšanas gadījumi, izkrāpjot vairākus desmitus tūkstošus eiro no iedzīvotājiem. Kopum...



Komentāri