lv
1BMP6b5mICbpYmtCLJCOHOBNurKoOjema3hhgXBt
3812327

"Latvijas dzelzceļš" atlaidīs 298  darbiniekus

"Latvijas dzelzceļš" atlaidīs 298  darbiniekus

LDz ir iesniedzis paziņojumu par kolektīvo atlaišanu Nodarbinātības valsts aģentūrai, attiecīgajām pašvaldībām un Latvijas Dzelzceļnieku un satiksmes nozares arodbiedrībai.

LDz pārvaldībā ir plašs nekustamā īpašuma - ēku un būvju - portfelis, kā arī stacijas un pieturas punkti visā Latvijā, kurās visa gada garumā ir kvalitatīvi jāuzkopj pasažieru platformas un tām pieguļošās teritorijas.

Lai efektivizētu LDz darbību, ir veikts dzelzceļa infrastruktūras telpu un teritoriju uzkopšanas procesa izvērtējums, analizējot izmaksu efektivitāti gan līdzšinējā modelī, kad dzelzceļa infrastruktūras telpu un dzelzceļa pasažieru platformu uzkopšanu veic LDz darbinieki, gan izvērtējot iespēju šos darbus nodot ārpakalpojumā, kā arī 2024.gada sākumā tika izsludināts attiecīgs publiskais iepirkums.

Izvērtējot iepirkuma par dzelzceļa infrastruktūras telpu un teritorijas uzkopšanu, nodrošinot augstu darbu kvalitāti, nepārtrauktību un pasažieru platformu uzturēšanas atbilstību satiksmes drošības prasībām, rezultātus, tika secināts, ka uzkopšanas darbu nodošana ārpakalpojumā spēj nodrošināt LDz izmaksu samazināšanu, vienlaikus saglabājot augstu pakalpojuma kvalitāti. Tādējādi ir pieņemts lēmums uzsākt šajā jomā nodarbināto LDz darbinieku skaita samazināšanu.

Šis lēmums skars 298 VAS "Latvijas dzelzceļš" uzkopšanas darbos strādājošo un šie darbinieki par turpmāko procesu jau ir informēti. Tāpat LDz ir iesniedzis paziņojumu par kolektīvo atlaišanu Nodarbinātības valsts aģentūrai, attiecīgajām pašvaldībām un Latvijas Dzelzceļnieku un satiksmes nozares arodbiedrībai.

VAS "Latvijas dzelzceļš" ir būtiska darbinieku labbūtība un sociālā aizsardzība, tādējādi LDz ir veicis sarunas ar iepirkumā saimnieciski izdevīgāko piedāvājumu iesniegušajiem un līgumu slēgšanas tiesību ieguvušajiem pretendentiem, iepazīstinot tos ar šos darbus līdz šim veikušajiem LDz darbiniekiem, lai tiktu izskatīta iespēja nodarbināt šo personālu arī tālākā LDz dzelzceļa infrastruktūras telpu un teritoriju uzkopšanā.

Valsts amatpersonas vienisprātis par nepieciešamību turpināt atbalstu Ukrainai

Valsts augstākās amatpersonas ir vienisprātis par nepieciešamību turpināt politisko, militāro, ekonomisko un finansiālo atbalstu Ukrainai, informēja Valsts prezidenta padomnieks Mārtiņš Drēģeris.

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs piektdien Jūrmalas rez...

Eiropas komisāre: Šobrīd pasaulē ir milzu cīņa par Āfriku
Āfrika šobrīd ir karstais punkts,  intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Pasaules panorāma" atzina par starptautisko partnerību atbildīgā Eiropas komisāre Juta Urpilainena, uzsverot, ka par ietekmi tur cīnās daudzi globāli spēlētāji. Eiropas Savien...
Latvijas basketbola un hokeja izlasei plāno piešķirt 815 751 eiro

Latvijas basketbola un hokeja izlasei varētu atvēlēt 815 751 eiro, lai segtu izdevumus, kas saistīti ar sagatavošanos un dalību olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīros, izriet no rīkojuma projekta, ko Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) nodevusi sa...



Komentāri