lv
A9aSKpWLXB4pIiuThFM84kqg3GYL9P3ZAFT5taup
380967

Elksniņš un Bartaševičš VDD uzrakstījuši paskaidrojumus

Elksniņš un Bartaševičš VDD uzrakstījuši paskaidrojumus

Valsts drošības dienests (VDD) pieņēmis Daugavpils domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa (S) un Rēzeknes domes priekšsēdētāja Aleksandra Bartaševiča (S) paskaidrojumus saistībā ar nesenajiem publiskajiem izteikumiem, apliecināja dienesta pārstāvis.

VDD 10.novembrī veica pārrunas ar Elksniņu, savukārt 16.novembrī – ar Bartaševiču. No abām amatpersonām tika pieņemti paskaidrojumi saistībā ar nesenajiem publiskajiem izteikumiem.

Pārrunu gaitā minētās personas tika brīdinātas par paredzēto atbildību noziedzīgu nodarījumu veikšanas gadījumā. No plašākiem komentāriem par pārrunu saturu VDD atturas.

Jau ziņots, ka 9.novembra rītā Rēzeknē tika sākta padomju pieminekļa "Rēzeknes atbrīvotājiem" jeb tautā sauktā "Aļošas" demontāža.

Bartaševičs videoierakstā portāla "Gorod.lv" krievu valodā otrdien, 8.novembrī, bija vērsies pie Rēzeknes iedzīvotājiem un paudis savus uzskatus par pieminekļiem, karu Ukrainā.

Savukārt Elksniņš "Delfi TV" raidījumā "Kāpēc" teicis, ka "Krima ir Krievijas Federācijas sastāvā".

Iknedēļas preses konferencē Daugavpils mērs komentējis savus intervijā portālam "Delfi" paustos izteikumus, ka Krima ir Krievijas sastāvā. "Kā jau teicu, tad faktiski šī teritorija atrodas Krievijas varā - tur darbojas Krievijas likumi un institūcijas," sacījis Elksniņš. Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs apgalvojis, ka viņam ir saistošs Latvijas ārpolitikas kurss.

Nu gan ķēriens! Eiropols atklājis kokaīna superkarteli Dubaijā un Eiropā

Policija atklājusi plašu narkotiku "superkarteli", kas kontrolēja trešdaļu Eiropas kokaīna tirdzniecības, un saistībā ar to ir aizturēti 49 cilvēki, no kuriem seši galvenie aizdomās turētie Dubaijā, pirmdien paziņoja Eiropas policijas organizācija "Eir...

Ukraina ziņo par Krievijas dzīvā spēka zaudējumiem

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz pirmdienas rītam sasnieguši 87 900 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Diennakts laikā iznīcināti 590 iebrucēji.

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma 24.februārī krievi zaudējuši 2908 tankus, ...

NVO: premjera biroja sastāvā jāiekļauj padomnieks pilsoniskās sabiedrības jautājumos
Latvijas Pilsoniskā alianse (LPA) ir nosūtījusi vēstuli Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV) aicinājumu, veidojot jauno Ministru prezidenta biroja sastāvu, iekļaut tajā arī padomnieku pilsoniskās sabiedrības jautājumos, portālu "Delfi" info...


Komentāri