lv
AkGwPY4r3iiirI7jWXwPDFgtFraUVkAa6DZmEmyT
3793614

«Ņirgājās par Latvijas kultūru»: soctīklos atbalsta Loginas atkāpšanos (+VIDEO)

«Ņirgājās par Latvijas kultūru»: soctīklos atbalsta Loginas atkāpšanos (+VIDEO)

"Un Dziesmu svētku tradīcija ar visiem Dikļiem taču ir ārkārtīgi nacionālistisks pasākums".

Negaidītais “progresīvās” kultūras ministres Agneses Loginas paziņojums par amata atstāšanu izraisīja vētrainu reakciju sociālajā tīklā X (iepriekš Twitter). Komentētāji nepārprotami izsakās pret bijušo Kultūras ministrijas vadītāju.

Krišjānis Kļaviņš: "Pietiekami ilgi ņirgājās par Latvijas kultūru, mūsu vēsturisko piemiņu, nostiprināja krievu valodas lomu, izshēmoja “Stūra mājas” pārdošanu un daudz citu, ko vēl nezinām. Pienāks diena un Logina atbildēs par visu".

Anita Legzdina: "Ko?! Tiešām kult.ministre @ms_logina nebija Dikļos uz Dziesmu svētku 160 gadu jubilejas pasākumu?! Nespēju noticēt. Tā ir attieksme. @Progresivie attieksme pret latviešu kultūru. Un tāda mums ir neatkarīgās Latvijas kultūras ministre".

Elita Veidemane: "Toties @ms_logina bija praida pirmajās rindās."

Dace Balode: "Kas viņa par kultūras ministri? Loginai vārds “patriotisms” un Latvijas mīlēšana ir kaut kas ļoti nacionālistisks. Un Dziesmu svētku tradīcija ar visiem Dikļiem taču ir ārkārtīgi nacionālistisks pasākums - viss latviski. Būsim piesardzīgi!"

FILS: "Mums nav kultūras ministra... ir nekopta, vulgāra mātīte, kurai nav ne jausmas kur atrodas un kas jādara..."

Līga Reševska: "Ja pašai par šādu vēstures faktu nav zināms, kāds ministrijas ierēdnis tak varēja apgaismot. Ir dīvaini, ja attiecīgās nozares ministrs šāda kultūrvēsturiska pasākuma vietā dod priekšroku praidam. Algu tak saņem par kultūras lauciņa kopšanu".

Vardarbības gadījums skaits skolēnu vidū palielinās

Vardarbības gadījums skaits skolēnu vidū palielinās, intervijā TV3raidījumam "900 sekundes" teica Latvijas Izglītības vadītāju asociācijas (LIVA) prezidents Rūdolfs Kalvāns.

Viņš paskaidroja, ka uz šo problēmu rāda arī statistikas dati.

Kalvāns norādīja...

CVK lems par EP vēlēšanu rezultātu apstiprināšanu

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) šodien pulcēsies uz sēdi, kurā plānots apstiprināt Latvijā notikušo Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu rezultātus, aģentūru LETA informēja CVK pārstāvis Andrejs Vaivars.

Sēde notiks plkst.11.

Kā ziņots, EP vēlēšanās Latvij...

Kultūras ministre atkāpjas no amata

Kultūras ministre Agnese Logina (P) nolēmusi personīgu iemeslu dēļ atkāpties no ministres amata, un šos pienākumus viņa beigs pildīt 17.jūnijā, aģentūru LETA informēja Kultūras ministrijas sabiedrisko attiecību speciāliste Lita Kokale.

Logina norāda, ka...



Komentāri