lv
xn5mHh2mn4xyHrQPLkUzhY8LeVnjiOzIWpUxEuh7
3781054

Siliņa ievēlēta par Jaunās vienotības valdes priekšsēdētāju

Siliņa ievēlēta par Jaunās vienotības valdes priekšsēdētāju

Par partiju apvienības "Jaunā vienotība" (JV) valdes priekšsēdētāju ievēlēta premjerministre Evika Siliņa, šodien tika paziņots "Vienotības" domes un JV kopsēdē.

Siliņa šajā amatā nomainījusi ekspremjeru, Saeimas deputātu Krišjāni Kariņu (JV).

Kā aģentūru LETA informēja JV pārstāve Anna Ūdre, Siliņa uzsver, ka partiju apvienības panākumi Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās nozīmē arī lielu atbildību, un ka JV joprojām tikšot vērtēta kā galvenais Latvijas interešu pārstāvis Eiropā.

"Esam atbildīgi arī par darbu valdībā, un nākamā gada lielais izaicinājums būs pašvaldību vēlēšanas. Panākumu kaldināšanā ļoti liela nozīme būs partiju apvienībā ietilpstošajām reģionālajām partijām un to līderiem," norāda jaunievēlētā JV vadītāja.

Politiķe akcentē, ka JV nedrīkst gulēt uz lauriem, ka ir jānodrošina paaudžu maiņa. "Kopā mēs esam stabilizējošs un vienlaikus uz attīstību vērsts politiskais spēks, kas realizē saprātīgu, mūsu valsts un tautas vērtībās balstītu politiku," pauž Siliņa.

Premjerministre uzrunā partijas biedriem sacīja, ka ir svarīgi Latvijas cilvēki, un ka jāatceras, ka savu darbu darām, lai kalpotu mūsu cilvēkiem un lai spētu atbildēt iedzīvotājiem par viņus tieši skarošajiem jautājumiem -, vai būs nodrošināta izglītības pieejamība bērniem, vai būs pieejamas darba vietas, vai ugunsdzēsējiem būs iespējas atbraukt, kad vajadzīga palīdzība, un par citām lietām.

JV valdē strādās arī partijas "Vienotība" valdes priekšsēdētājs, finanšu ministrs Arvils Ašeradens, "Vienotības" valdes loceklis, JV Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Edmunds Jurēvics un partijas "Kuldīgas novadam" pārstāve, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa, aģentūru LETA informēja JV pārstāve Ūdre.

Tāpat valdē strādās partijas "Tukuma pilsētai un novadam" valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Limanskis, partijas "Valmierai un Vidzemei" pārstāvis Jānis Skrastiņš un Jēkabpils reģionālās partijas pārstāvis Kārlis Deikovskis.

Ceturtdien Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Šodienas jautājums" Siliņa sacīja, ka JV "ir tāds mini Eiroparlaments", jo apvienība sastāv no "Vienotības" un vairākām reģionālajām partijām.

"Un parasti JV ir bijis premjers, un esmu deviņus mēnešus vadījusi valdību gana veiksmīgi," sacīja Siliņa.

Politiķe intervijā LTV atklāja, ka partijas biedri viņu vairākas reizes ir aicinājuši uzņemties atbildību vadīt JV.

EP vēlēšanās Latvijā JV plūca uzvaras laurus ar 25,07% vēlētāju atbalstu, liecina provizoriskie dati. Tas ļāva JV tikt pie diviem mandātiem EP.

Lai arī JV vēlēšanu sarakstā otrais numurs bija ekspremjeram, pašreizējam Saeimas deputātam un nu jau bijušajam JV valdes priekšsēdētājam Kariņam, viņš šajās vēlēšanās saņēma visvairāk svītrojumu - 33 907, tāpēc sarakstā "noslīdēja" uz 6.vietu. Vienlaikus gan teju tikpat daudz vēlētāju - 33 838 - pretī Kariņa vārdam bija ievilkuši plusu.

Latvijas basketbola izlase samazinājusi kandidātu sarakstu olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram
Paplašinātajā izlases kandidātu lokā valstsvienības galvenais treneris Luka Banki sākotnēji bija iekļāvis 24 basketbolistus, bet tagad to skaits sarucis līdz 17, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).
Ģenerālprokuratūra pārbaudē vērtēs Rail Baltic ieviešanā amatpersonu darbības

Ģenerālprokuratūrā jau 3.jūnijā sākta pārbaude par to, ka par projekta "Rail Baltic" ieviešanu atbildīgās amatpersonas nesaskaņoti uzņēmušās saistības pret valsts budžetu, noslēdzot līgumus par būvdarbiem Rīgas dzelzceļa tilta, uzbēruma un Centrālās pa...

Rinkēvičs: Mūsu uzdevums ir gādāt, lai brīvības zaudēšana paliek mūsu iztēlē

Mūsu visu uzdevums ir gādāt, lai brīvības zaudēšana paliek tikai mūsu iztēlē, tā šodien Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Rīgas pilī uzrunāja klātesošos fonda "Sibīrijas bērni" rīkotajā pasākumā "Pieminot 1941. un 1949.gada deportācijas".

Rinkēvičs nor...



Komentāri