lv
VOXsEAYnqT8sk5k8eDck5Err9DibvoCcF8gVvLdg
3758380

Valainis šonedēļ piedalīsies Ukrainas rekonstrukcijai veltītā konferencē Berlīnē

Valainis šonedēļ piedalīsies Ukrainas rekonstrukcijai veltītā konferencē Berlīnē

Ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS) otrdien, 11.jūnijā, un trešdien, 12.jūnijā, darba vizītē apmeklēs Vācijas galvaspilsētu Berlīni, kur piedalīsies ikgadējā augsta līmeņa Ukrainas rekonstrukcijai veltītā konferencē, informēja Ekonomikas ministrijā (EM).

Tāpat Valainis tiksies ar Meklenburgas-Priekšpomerānijas federālās zemes Ministru prezidenti Manuelu Švesigu, kā arī Vācijas uzņēmumu pārstāvjiem.

Konferences "Ukrainas rekonstrukcija 2024" mērķis ir starptautiskā nemilitārā finanšu un politiskā atbalsta Ukrainai mobilizēšana, kas vērsts uz Ukrainas atjaunošanu, iekšējām reformām, modernizāciju, kā arī integrāciju Eiropas Savienībā (ES).

Konferencē piedalīsies vairāku Rietumvalstu valdību un reģionu pārstāvji, nevalstisko organizāciju un finanšu institūciju un uzņēmumu vadītāji, kā arī Ukrainas delegācija. Konferenci atklās Eiropas Komisijas prezidente Ursula fon der Leijena, Vācijas kanclers Olafs Šolcs, kā arī kāds no Ukrainas augstākajiem vadītājiem.

Paredzēts, ka Latvijas ekonomikas ministrs konferencē uzstāsies ar uzrunu - Latvijas nacionālo paziņojumu par atbalstu Ukrainas rekonstrukcijai, kā arī piedalīsies diskusiju panelī "Starptautisko municipālo partnerību izmantošana atveseļošanās un tuvināšanās ES procesā".

Savukārt ar Švesigu ministrs pārrunās Latvijas un Meklenburgas-Priekšpomerānijas zemes divpusējo politisko un ekonomisko sadarbību.

«Rail Baltica» pirmās kārtas izmaksas Latvijā var sasniegt 6,4 miljardus eiro

Starptautiskās "Rail Baltica" dzelzceļa līnijas pirmās projekta kārtas izmaksas Baltijā var sasniegt 15,3 miljardus eiro, no tiem Latvijā 6,4 miljardus eiro, savukārt kopējās projekta izmaksas Baltijā var sasniegt 23,8 miljardus eiro, pirmdien žurnālis...

Valmierā norisināsies Eiropas čempionāts galda hokejā

Šonedēļ Valmierā norisināsies 2024.gada Eiropas čempionāts galda hokejā, aģentūru LETA informēja Latvijas Galda Hokeja federācija (LGHF).

Sacensības no 13. līdz 16.jūnijam notiks Jāņa Daliņa stadiona vieglatlētikas manēžā, un tajās tiks noskaidroti čemp...

Latvijā gaidāms lielākais samazinājums pensijas attiecībai pret algu

Eiropas Komisijas (EK) jaunākais "Novecošanās ziņojums 2024" (Ageing Report 2024) prognozē, ka laika posmā līdz 2070.gadam Latvijā gaidāms lielākais samazinājums pensijas attiecībai pret algu, informē Latvijas Apdrošinātāju asociācijas (LAA) pārstāvji....



Komentāri