lv
ZuNw5Sl3e4eNEoObtchqXNaXYdzLWVxiORm5Fcha
3753822

Latvijas Nacionālajā operā izskanēs Verdi «Rekviēms»

Latvijas Nacionālajā operā izskanēs Verdi «Rekviēms»

Komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienā, 14.jūnijā, Latvijas Nacionālajā operā plkst.19 izskanēs Džuzepes Verdi "Rekviēms", kuru Mārtiņa Ozoliņa muzikālajā vadībā atskaņos solisti Jūlija Vasiļjeva, Elmina Hasana, Mateo Lipi un Egils Siliņš, Valsts akadēmiskais koris "Latvija", Latvijas Nacionālās operas koris un orķestris.

Verdi "Rekviēmu" sacerēja 1873.gadā, tas veltīts apbrīnotā itāļu rakstnieka Alesandro Manconi piemiņai un atspoguļo cilvēka garīgo drāmu Dieva priekšā.

Latvijas Nacionālās operas galvenais diriģents Mārtiņš Ozoliņš norāda, ka rekviēms ir mesa mirušo piemiņai. Viņš atzīmēja, ka aizvadīto gadu laikā esam dzīvojuši Covid-19 pandēmijas un kara zīmē, un ikvienam no mums ir kāds, kura piemiņu godināt.

Ozoliņš atzīst, ka no visiem "Rekviēmiem" tieši Verdi viņam ir vistuvākais, jo tas ir tuvs operas žanram. Mākslinieks skaidro, ka šī būs pirmā reize, kad šo skaņdarbu viņš interpretēs kā diriģents.

"Darbs operā ir mainījis manu skatījumu uz tā interpretāciju. Lai arī "Rekviēms" ir liturģiskais skaņdarbs, tas iekļaujas komponista radošajā daiļradē, kurā dominē opermūzika. Rekviēms ir tapis laikā starp "Aīdu" un "Donu Karlosu". Abi šie iestudējumi ir mūsu repertuāra pamatvērtības, un "Rekviēms" ir likumsakarīgs vainagojums," akcentē Ozoliņš.

"Rekviēma" atskaņojumā piedalīsies solisti Jūlija Vasiļjeva un Egils Siliņs. Apmeklētāji varēs iepazīt arī Elminu Hasanu un Mateo Lipi. Tā kā "Rekviēmā" jāskan korim, pasākumā uzstāsies koris "Latvija". Lai nodrošinātu labāko akustisko efektu un Verdi mūzika izskanētu ar pilnu jaudu, skatuve būs paplašināta līdz paceltās orķestra bedres apjomam.

Vidzemē uzlabos tūrisma objektu pieejamību invalīdiem (+VIDEO)

Eksperti vērsa uzmanību uz to, ka jābūt durvīm, kuras var atvērt, nepieliekot lielu spēku.

Vidzemes plānošanas reģiona un invalīdu un viņu draugu apvienības "Apeirons" pārstāvji aizsāka kultūras mantojuma objektu, dabas taku, ēdināšanas un nakšņošanas v...

Londonā necerēti liela Latvijas balsotāju aktivitāte EP vēlēšanās
Vēlot Eiropas Parlamenta (EP) deputātus, kas pārstāvēs Latviju, Londonā bija necerēti liela aktivitāte, pie urnām dodoties 505 Latvijas pilsoņiem. Salīdzinājumam – pagājušajās EP vēlēšanās 2019.gadā nobalsoja tikai 108 vēlētāji.
Politoloģe skaidro zemo vēlēšanu aktivitāti Latgalē

Zemā vēlēšanu aktivitāte Latgalē varētu būt skaidrojama ar reālā iedzīvotāju skaita neatbilstību reģistrētajam, tādu viedokli pauda Rīgas Stradiņa universitātes lektore, politoloģe Lelde Metla-Rozentāle, komentējot zemo vēlētāju aktivitāti Eiropas Parl...



Komentāri