lv
wzR60Zq6Po9kVbpCrg7C0jlm4LafZnJcUonm4nwg
3737336

Digitālo risinājumu izvēlē uzņēmumi funkcionalitāti novērtē augstāk par cenu

Digitālo risinājumu izvēlē uzņēmumi funkcionalitāti novērtē augstāk par cenu

Digitālo risinājumu ieviešanā Latvijas uzņēmumi ir tikuši pāri lētākā piedāvājuma meklējumu periodam un tagad par galveno kritēriju izvirza programmas atbilstību biznesa vajadzībām. Turklāt tā rīkojas ne vien lielie un vidējie, bet arī mikrouzņēmumi, liecina tirgus un socioloģisko pētījumu aģentūras Norstat veiktās aptaujas rezultāti.

Izvēloties grāmatvedības programmu, tās funkcionalitāti par prioritāti atzinuši 72% no aptaujātajiem 305 Latvijas uzņēmumiem.

Digitālā risinājuma spēju izpildīt specifiskas biznesa vajadzības visaugstāk novērtē vidēja izmēra uzņēmumi, kas nodarbina no 10 līdz 199 darbiniekiem. Šajā grupā funkcionalitāti par svarīgāko kritēriju uzskata 79% respondentu. Tomēr īpaši izceļams fakts, ka arī mikrouzņēmumi, kuros strādājošo skaits nepārsniedz 9 cilvēkus, aizvien vairāk novērtē programmu iespējas. Jau 67% aptaujāto šajā grupā grāmatvedības programmu izvēlas pēc tās spējām.

Izmaksas joprojām ir svarīgs kritērijs aptuveni trešdaļai no visiem uzņēmumiem. 35% aptaujāto norādījuši, ka viņi pievērš uzmanību programmas iegādes izdevumiem, savukārt ieviešanas un uzturēšanas izmaksas par svarīgu faktoru norādījis 31% aptaujāto. Zīmīgi, ka izmaksas ir svarīgākas tieši lielo uzņēmumu segmentā. Tas izskaidrojams ar faktu, ka daudzās mākoņpakalpojumu formā lietotajās programmās cena tiek rēķināta atkarībā no darbinieku skaita. Attiecīgi kompānijās ar lielu strādājošo skaitu izdevumi ir augstāki, tādēļ nozīme ir katram eiro par katru darbinieku.

«Mākoņpakalpojumiem kļūstot par biznesa vides neatņemamu sastāvdaļu, veidojas interesanta situācija. Proti, datorprogrammas kļūst izmaksu ziņā pieejamākas un pat izdevīgākas tieši nelieliem uzņēmumiem. Ja iepriekšējās desmitgadēs augstu ieviešanas izmaksu dēļ daudzi no tiem pat neapsvēra biznesa vadības sistēmu vai grāmatvedības programmu iegādi, tad tagad mākoņpakalpojumi ar dažu desmitu eiro ikmēneša abonēšanas maksu padarījuši šos digitālos risinājumus par populāru izvēli,» skaidro pētījumu pasūtījušā uzņēmuma Jumis Pro vadītājs Viesturs Slaidiņš.

Par svarīgiem kritērijiem uzņēmēji nosauc arī operatīvu tehnisko atbalstu, operatīvu likumdošanas izmaiņu ieviešanu un klientu apkalpošanas kvalitāti un ātrumu. Katru no šiem trīs atbilžu variantiem izvēlējās 30% aptaujāto. 29% ir svarīga datu drošība, kamēr 22% ir svarīgi piekļūt datiem attālināti.

“Šī ir ļoti laba ziņa gan sabiedrībai, gan uzņēmējdarbībai» - finanšu ministrs

Vēl pirms ECB lēmuma, ekonomiskā situācija Latvijas ārējos tirgos šogad jau pakāpeniski ir sākusi uzlaboties, ietverot arī tirgus gaidas par procentu likmju pazemināšanu. Pēdējos mēnešos jau vērojama pakāpeniska uzņēmēju un patērētāju konfidences rādīt...

Rosina izveidot parlamentārās izmeklēšanu komisiju par "Rail Baltica" projektu

Savākti nepieciešamie 34 paraksti.

Saeimas opozīcijā esošo "Apvienotā saraksta" (AS), Nacionālās apvienības un "Latvija pirmajā vietā" deputāti rosina izveidot parlamentārās izmeklēšanu komisiju par "Rail Baltica" projekta virzībā pieļautajām kļūdām.

Kā...

Atklāts izplatītākais blēdības veids uzņēmumu vidū Latvijā

Izplatītākais blēdības veids Latvijas mazo un vidējo uzņēmumu vidū ir ar maksājumiem saistīta krāpniecība - ar to saskāries 31% aptaujāto uzņēmumu, informē "Luminor Bank" pārstāvji, atsaucoties uz veiktās aptaujas datiem.

"Luminor Bank" krāpšanas novērš...



Komentāri