lv
Cl2Hs8tGV3RTGIX4xS0KPuxOKh75jq4yCNLnEukK
3726053

Dobelē atklāta sendvičpaneļu ražošana (+VIDEO)

Dobelē atklāta sendvičpaneļu ražošana (+VIDEO)

Ražotnes kapacitāte ir 2 miljoni m2 produkcijas, kuru uzņēmums plāno sasniegt jau tuvāko gadu laikā.

Sendvičpaneļi ir viegli pielāgojumi individuālām vajadzībām un objektu prasībām, ar dažādiem siltumizolācijas starpslāņiem, to biezumiem, paneļu platumiem un garumiem, kas nodrošina augstu produktu funkcionalitāti, īsu ražošanas un piegādes termiņu. Turpmāk tie tiks ražoti ar jauniem profilējumu veidiem, kādi vēl Baltijas tirgū nav pieejami.

"Eksportspējīgi un efektīvi uzņēmumi, kuri vienlaikus domā par jauniem, inovatīviem produktiem, ir Latvijas ekonomikas un labklājības dzinējspēks un pamats. Tāpēc es priecājos kopā ar uzņēmuma darbiniekiem un vadību par iespēju atklāt šo ražotni un būtiski palielināt ražošanas apjomus un daudzveidību," - jaunās ražotnes atklāšanu komentē Ekonomikas ministrs Viktors Valainis.

Šis ir nozīmīgs solis ekonomikas attīstībā, jo ļaus šogad divkāršot eksporta tirgiem nepieciešamo produkcijas daudzumu un saražot 1 miljonu m2 dažādu tipu sendvičpaneļu. Ražotnes kapacitāte ir 2 miljoni m2 produkcijas, kuru uzņēmums plāno sasniegt jau tuvāko gadu laikā.

Jaunās ražotnes būvniecībā un aprīkojumā investēti 13 miljoni eiro, no kuriem daļa ir pašu investīcijas, bet daļa Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējums. Ražotnes būvniecības process ilga divus gadus. Jau šobrīd 75% uzņēmuma saražotā produkcija tiek eksportēta uz Ziemeļeiropas tirgiem, kur tā ir pieprasīta, pateicoties ražošanas procesā ieviestajiem ilgtspējas kritērijiem.

Jaunā ražotne atrodas līdzās jau esošajai ražotnei Dobelē un nodrošinās iespēju ražošanu veikt vairākās darba maiņās, kā arī attīstīt jaunu produktu piedāvājumu. Jaunā ražotne ir radījusi arī 30 jaunas darba vietas novadā. Atklātajā ražotnē, līdzās jau ierastajiem sendvičpanieļiem, uzņēmums ražos jauna tipa produkciju - renovācijas paneļus, kuri paredzēti esošu ēku renovēšanai, un eko paneļus - kuru ražošanā izmantoti otrreiz pārstrādāti materiāli.

Latvijā pagaidām nav novērots neviens incidents saistībā ar vēlēšanu drošību

Latvijā pagaidām nav novērots neviens incidents, kas būtu tieši saistāms ar vēlēšanu sistēmām vai vēlēšanu drošību, aģentūrai LETA sacīja informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas "Cert.lv" vadītāja Baiba Kaškina.

Viņa norādīja...

Gaisa temperatūra otrdien pakāpsies līdz +25 grādiem

Otrdien Latvijas lielākajā daļā gaiss iesils līdz +22..+25 grādiem, Kurzemes rietumos un vietām Rīgas līča piekrastē temperatūra nepārsniegs +19..+21 grādu.

Sinoptiķi prognozē, ka mākoņi daļēji klās debesis, saulainākā diena būs Kurzemē. Nokrišņi pārsva...

Jaunā EP sasaukuma galvenie izaicinājumi būs ES paplašināšanās un drošība

Jaunā Eiropas Parlamenta (EP) sasaukuma galvenie izaicinājumi būs Eiropas Savienības (ES) paplašināšanās un drošība, tādu viedokli aģentūrai LETA pauda Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Sociālo zinātņu fakultātes pētniece un lektore Vineta Kleinberga ...



Komentāri