lv
Sklb23nPywujnYVOWu9MWopDzFqIgXQVM4CWXScI
3717234

Jelgavas novadā rīkos Ukrainas un Latvijas bērnu un jauniešu nometni

Jelgavas novadā rīkos Ukrainas un Latvijas bērnu un jauniešu nometni

Ukrainas un Latvijas bērnu un jauniešu nometņu rīkošanai šovasar Jelgavas novadā plānots sadalīt 7138 eiro, paredz šonedēļ novada domes sēdē pieņemtais lēmums.

Atbalstot ukraiņu bērnu integrāciju Latvijā, domes sēdē apstiprināts nolikums par kārtību, kādā tiek piešķirts finansējums Ukrainas un Latvijas bērnu un jauniešu nometņu organizēšanai.

"Jau trešo gadu aicinām gan pašvaldības dibinātas iestādes, gan biedrības un nodibinājumus, gan nevalstiskās organizācijas un citas juridiskas personas izmantot iespēju organizēt nometni ukraiņu bērniem, saņemot valsts līdzfinansējumu," skaidro pašvaldības Izglītības pārvaldes galvenā speciāliste profesionālās ievirzes un interešu izglītības jomā Ineta Freimane.

Nometņu mērķis ir mazināt ģeopolitiskās situācijas dēļ izraisīto psihoemocionālo spriedzi, nodrošināt atbalstu Ukrainas bērnu un jauniešu socializācijai. To mērķis ir arī latviešu valodas praktizēšana un prasmju pilnveide, komunicējot un sadarbojoties gan savā starpā, gan ar Latvijas bērniem un jauniešiem daudzveidīgās aktivitātēs kultūrizglītībā, vides izglītībā, tehniskajā jaunradē, sportā, fiziskās aktivitātēs, veselīga dzīvesveida un drošības jautājumos.

Var tikt organizētas gan dienas, gan diennakts nometnes telpās un brīvā dabā. Atbalsta apmērs ir 50 eiro par vienu dienas nometnes dalībnieku vai 70 eiro par diennakts nometnes dalībnieku. Nometnēm jābūt reģistrētām un saskaņotām bērnu nometņu datu bāzē "www.nometnes.gov.lv".

Nometņu dalībnieku mērķgrupa ir Jelgavas novadā dzīvojoši Ukrainas civiliedzīvotāju bērni un jaunieši, kā arī 1. līdz 12.klašu skolēni, kas apmeklē novada izglītības iestādes, vecumā līdz 18 gadiem. Konkursa nosacījumi paredz, ka Ukrainas civiliedzīvotājiem jābūt pusei no nometnes dalībnieku kopskaita. Nometnes var tikt organizētas skolēnu vasaras un rudens brīvlaikā, līdz novembrim.

Konkurss tiek organizēts Valsts izglītības satura centra īstenotā projektā "Atbalsts Ukrainas un Latvijas bērnu un jauniešu nometnēm". Atbalsta apjoms nometņu organizēšanai pašvaldībā tiek piešķirts atbilstoši reģistrēto Ukrainas bērnu un jauniešu vecumā līdz 18 gadiem skaitam pašvaldībā. Jelgavas novada pašvaldībai programmas īstenošanai šogad piešķirti 7138 eiro.

Pretterorisma vienības profesionāļi neitralizē bīstamos noziedzniekus (+VIDEO)

Vairāk nekā 30 gadus OMEGA ir būtiska daļa no kopējā valsts drošības pamata.

"Mēs esam šeit, lai jums būtu droši!" - ar šādu saukli un jaunu video Valsts policijas Pretterorisma vienība OMEGA izsludina kandidātu atlasi, aicinot pieteikties interesentus,...

Floridas «Panthers» iekļūst Stenlija kausa finālā (VIDEO)

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Floridas "Panthers" bez Latvijas aizsarga Uvja Balinska pieteikumā sestdien savā laukumā svinēja uzvaru un iekļuva Stenlija kausa finālā.

"Panthers" ar 2:1 (1:0, 0:0, 1:1) uzvarēja Ņujorkas "Rangers", sērijā līdz če...

«Valmiera» pārtrauc darba attiecības ar futbola kluba galveno treneri Kalnu
Latvijas futbola virslīgas klubs "Valmiera" ir pārtraucis darba attiecības ar komandas galveno treneri Jurģi Kalnu, svētdien savā kontā tīmekļa vietnē "X.com" informēja klubs. Līgums ar treneri bija spēkā līdz nākamās sezonas beigām.


Komentāri