lv
QWDNMvkCpwof32i6W551ATmmUTVt17b59xYZa0KQ
3696226

LTRK pārtrauks sadarbību ar desmit uz Krieviju eksportējošajiem uzņēmumiem

LTRK pārtrauks sadarbību ar desmit uz Krieviju eksportējošajiem uzņēmumiem

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) no kopumā 25 biedriem, kuri minēti Ekonomikas ministrijas (EM) publiskotajā sarakstā starp uzņēmumiem, kas eksportē uz Krieviju, pārtrauks sadarbību ar desmit uzņēmumiem, sacīja LTRK priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

Viņš skaidroja, ka no 25 uzņēmumiem septiņi jau ir pametuši Krievijas tirgu vai ir ceļā uz tā pamešanu, ar trim uzņēmumiem sarunas vēl norit, savukārt ar vēl pieciem pārrunas dažādu iemeslu dēļ nav veiktas.

Vienlaikus Endziņš pauda, ka no desmit uzņēmumiem, kas pametīs LTRK, daļa ir izstājušies paši, savukārt vēl dažu uzņēmumu gadījumā tiek meklēts optimālākais risinājums sadarbības pārtraukšanai.

Taujāts par gala termiņu, līdz kuram LTRK pieņems lēmumu par atlikušajiem uzņēmumiem, Endziņš sacīja, ka patlaban konkrēta datuma nav, taču pārrunas nenotiks bezgalīgi. "Es pieņemu, ka tie pieci uzņēmumi, ar kuriem vēl nav veiktas pārrunas, ir riska grupā un, visticamāk, mēs šķirsimies," sacīja Endziņš.

Uzņēmumus, ar kuriem pārtrauktas attiecības, LTRK priekšsēdētājs nenosauca.

Komentējot biežākos iemeslus, kādēļ uzņēmumi nevēlējās pārtraukt sadarbību ar Krieviju, Endziņš minēja starptautisko māteskompāniju lēmumus attiecībā uz struktūrvienībām Latvijā, kā arī gadījumus, kad eksporta pārtraukšana uz Krieviju nozīmētu attiecīgā uzņēmuma likvidēšanu.

Jau ziņots, ka LTRK padome aprīlī atbalstīja pieeju pārtraukt attiecības ar uzņēmumiem, kuri atteiksies pamest Krievijas tirgu. Kopumā LTRK ir vairāk nekā 2700 tiešo biedru.

Piektdien notiks izlaidums pirmajam valsts aizsardzības dienesta iesaukumam

Piektdien, 31.maijā, plkst.10, klātesot karavīru tuviniekiem, militārajā bāzē Ādažos notiks svinīgā izlaiduma ceremonija valsts aizsardzības dienesta pirmā iesaukuma karavīriem, kuri dienestu sāka pērn 1.jūlijā.

Svinīgā ceremonija sāksies ar Valsts pre...

Brīvdabas muzeja gadatirgū īpaša uzmanība veltīta maizei un abrai
Nedēļas nogalē Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā norisināsies tradicionālais tautas lietišķās mākslas izstrādājumu gadatirgus. 52. svētkos uzsvaru liks uz maizi un abru, simboliski daudzinot latviskās vērtības.
Jūrmalas smiltīs izsijāt ceļu uz Parīzi – olimpiskajai kvalifikācijai pošas veterāni un jauni pludmales volejbolisti
Latvijas pludmales volejbola saime Parīzes olimpisko spēļu gaidās var justies droši – mūsu pludmales karalienes Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova praktiski jau ir nodrošinājušas ceļazīmi uz četrgades galvenajām sacensībām. Nedēļu pirms Jāņiem Latvi...


Komentāri