lv
SZpeHUDRSdIuaZVgxWd8kREGQqTB2e3qlAKzmXxy
3690650

Latvijas iedzīvotāji netic, ka valsts spēs nodrošināt pārtikušas vecumdienas

Latvijas iedzīvotāji netic, ka valsts spēs nodrošināt pārtikušas vecumdienas

Latvijā 41% iedzīvotāju neveido papildu uzkrājumus pensijas vecumam, informē "Luminor Bank" pārstāvji, atsaucoties uz veiktās aptaujas datiem.

No tiem Latvijas iedzīvotājiem, kuri neveido uzkrājumu vecumdienām, jo par to nav līdz šim domājuši, lielākais īpatsvars ir vecumā no 18 līdz 39 gadiem.

Viens no Baltijas iedzīvotāju populārākajiem iemesliem neveidot uzkrājumu pensijas vecumam ir uzskats, ka līdz pensijas vecuma sasniegšanai inflācija būs būtiski samazinājusi uzkrātās naudas vērtību - tā domā 29% Latvijā, 35% Lietuvā un 39% Igaunijā.

Tajā pašā laikā galvenais iemesls, kāpēc Baltijas valstu iedzīvotāji izvēlas veidot pensijas uzkrājumu, ir vēlme nodrošināt labu un pārtikušu dzīvi vecumdienās, tostarp šādi norādījuši 58% Latvijas iedzīvotāju, kā arī 64% Lietuvas un Igaunijas iedzīvotāju.

Savukārt paļauties tikai uz valsts garantēto pensiju pirmo līmeni nav gatavi nevienas Baltijas valsts iedzīvotāji, secināts aptaujā. Aptaujā 7% Latvijas iedzīvotāju pauduši uzskatu, ka garantētais pensiju pirmais līmenis visiem spēs nodrošināt pārtikušas vecumdienas, tikmēr Lietuvā un Igaunijā šis rādītājs ir nedaudz augstāks - attiecīgi 9% un 12%.

Agronoms: laika apstākļi rapša audzēšanai netraucē (+VIDEO)

Šobrīd nav novērota arī paaugstināta kaitēkļu aktivitāte.

Latvijā šogad sējas sezona noslēdzas vēlāk nekā ierasts gan sala nodarīto postījumu dēļ, gan augsnes mitruma dēļ. Tomēr šobrīd laikapstākļi dod cerību, ka lauksaimniekiem šis gads varētu būt labā...

Salacgrīvas tilta pārbūves darbus sāks jūnija sākumā

Salacgrīvas tilta pārbūves darbus būvniekam ir jāsāk līdz šī gada 10.jūnijam, savukārt darbi jāpabeidz līdz 2025.gada rudenim, informēja VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) pārstāvji.

LVC norāda, ka ir noslēgts un stājies spēkā līgums ar pilnsabiedrību "N...

«Survival Kit» šogad notiks gan Vecrīgā, gan Pārdaugavā
Pulcējot vairāk nekā 30 māksliniekus, "Survival Kit 15" noritēs no 6. septembra līdz 6. oktobrim, festivāla 15. gadskārtā apdzīvojot Rīgas vecpilsētu un Pārdaugavu, informēja Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs (LLMC).


Komentāri