lv
Mdc40qkALMETDPL1Nhk1Dz0Tj4q0eCMyB0WwdGDV
368386

Notiks diskusija "Vai ekonomiskā krīze atceļ zaļo kursu?"

Notiks diskusija "Vai ekonomiskā krīze atceļ zaļo kursu?"

Otrdien, 29.novembrī, plkst.15.30 Eiropas Savienības mājā Rīgā, Aspazijas bulvārī 28, notiks diskusija "Vai ekonomiskā krīze atceļ zaļo kursu?", aģentūru LETA informēja organizatori.

Klimata pakta vēstniece Latvijā un Baltijas Vides foruma vides eksperte Līga Stokmane-Blaua skaidro, ka pašlaik, kad inflācija un energoresursu cenu kāpums ir ikdienišķa parādība un sprādzieni skan ne vien Ukrainā, bet arī Somu līcī pie "Nord Stream" gāzesvadiem, Eiropas dalībvalstis izrāda arvien lielāku interesi par ogļu izmantošanu elektroenerģijas ražošanā. Latvijā ir atļauts cirst jaunākus kokus ar mazāku caurmēru un rosināts kūdru izmantot kā kurināmo, tādēļ aizvien svarīgāks kļūst jautājums - kā lai notur Eiropas zaļo kursu politiskajā dienaskārtībā.

Vides organizācijas atkārtoti uzstāj uz nepieciešamību jaunajā valdībā īstenot koordinētu klimata, vides un dabas aizsardzības politiku, lai klimatu ietekmējoši lēmumi tiktu pieņemti ar skatu uz ilgtspējīgu attīstību, ne tikai, lai pārdzīvotu tuvojošos ziemu.

Šī ir ceturtā diskusija, ko organizē iniciatīvā "Eiropas Klimata pakts", kas ir Eiropas Savienības (ES) mēroga iniciatīva, kas aicina cilvēkus, kopienas un organizācijas piedalīties dažādos ar klimatu saistītos pasākumos un veidot zaļāku Eiropu.

Dažādu saistīto nozaru eksperti pārrunās aktualitātes, kas skar pilnvērtīga zaļā kursa īstenošanu Latvijā. Tiks pievērsta uzmanība tādiem tematiem kā jaunās valdības primārie uzdevumi vides un dabas aizsardzības jomā, labas pārvaldības principi ilgtspējas mērķu sasniegšanā un atjaunīgo resursu izmantošana enerģētikā.

Diskusijā piedalīsies Latvijas Bankas padomes padomnieks, ilgtspējības virziena vadītājs Edvards Kušners, Rīgas domes deputāte, Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētāja Selīna Vancāne (PP), Latvijas Televīzijas žurnāliste, klimata aktīviste Eva Johansone, "Schwenk Latvija" valdes locekle, Vides un juridiskā direktore Evita Goša. Diskusiju vadīs Stokmane-Blaua.

Klimata pakta vēstnieku brīvprātīgajā kustībā darbojas dažādu nozaru pārstāvji, kuri gan savā profesionālajā darbībā, gan ārpus tās iedrošina, informē un veicina klimatam draudzīgas, ilgtspējīgas aktivitātes.

Kustībai var pievienoties, sazinoties ar Klimata pakta koordinatoriem Latvijā SIA "Vides eksperti", rakstot uz e-pastu "lv@euclimatepact.eu".

Sekot līdzi diskusijai tiešsaistē varēs arī "LSM.lv" un Eiropas Komisijas pārstāvniecības "Facebook" lapā.

"adidas Baltic" iekļauts PTAC "melnajā sarakstā"

Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) "melnajā sarakstā" iekļauts apģērbu tirgotājs SIA "adidas Baltic", liecina PTAC Patērētāju strīdu risināšanas komisijas lēmums.

Attiecīgajā sarakstā uzņēmums iekļauts, jo "adidas Baltic" atteicies patērētāja...

Ugunsgrēkā Rīgā sestdien gājuši bojā divi cilvēki

Ugunsgrēkā Rīgā sestdien gājuši bojā divi cilvēki, aģentūrai LETA pavēstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Sestdien, 26.novembrī, plkst. 17.31 saņemts izsaukums uz Lielo ielu Rīgā, kur divstāvu dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks...

Svētku dāvanām vismazāk tērēs Latvijas iedzīvotāji

Svētku dāvanām šogad visvairāk plāno tērēt Igaunijas iedzīvotāji, savukārt vismazāk - Latvijas iedzīvotāji, liecina "SEB bankas" veiktā aptauja.

Kopumā Baltijas valstu iedzīvotāji šogad salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu svētku svinēšanas paradumus būti...



Komentāri