lv
z7Q94fatMgTc0S1gkG5PKg34Mymq2010t78nAYZT
3683001

Čehijas hokejisti triumfē pasaules čempionātā (VIDEO)

Čehijas hokejisti triumfē pasaules čempionātā (VIDEO)

Čehijas vīriešu hokeja izlase svētdien Prāgā triumfēja pasaules čempionātā un izcīnīja čempiontitulu pirmo reizi kopš 2010.gada.

Turnīra mājiniece Čehija finālā ar 2:0 (0:0, 0:0, 2:0) apspēlēja Šveici.

Otrajā trešdaļā abām komandām pa reizei bija iespēja spēlēt vairākumā, taču ne Šveices, ne Čehijas hokejistiem neizdevās izmantot pārsvaru.

Trešajā trešdaļā uz brīdi tika apstādināta spēle pēc tam, kad pēc spēka paņēmiena pret šveicieti Andreu Glauzeru ieplīsa viens no laukuma aizsargstikliem un to vajadzēja nomainīt.

Nepilnas 11 minūtes līdz pamatlaika beigām čehus vadībā izvirzīja Davids Pastrņāks, kurš ar spēcīgu metienu nogādāja ripu Šveices vārtos.

Pēdējās divās pamatlaika minūtēs Šveice nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. Šveices uzbrukumi nebija veiksmīgi un Čehijas pārsvaru dubultoja Davids Kempfs, raidot ripu tukšos vārtos.

Čehi A grupā bija trešie, ceturtdaļfinālā pēc Pavela Zahas vārtu guvuma ar 1:0 pārspēja ASV, bet pusfinālā ar 7:3 sagrāva Zviedriju.

Jau ziņots, ka cīņā par bronzas godalgām Zviedrija ar 4:2 apspēlēja Kanādu.

Pērn pasaules meistarsacīkstēs triumfēja kanādieši, kuri izšķirošajā mačā pārspēja Vāciju, bet bronzas medaļas izcīnīja Latvija, pagarinājumā pieveicot ASV valstsvienību.

Pasaules čempionāts Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā norisināsies līdz 26.maijam.

Latvijas studenti var pieteikties stipendijām studijām Itālijā un Slovākijā

Latvijas studenti var pieteikties stipendijām, lai studētu Itālijā vai Slovākijā 2024./2025.akadēmiskajā gadā, informēja Valsts izglītības attīstības aģentūrā (VIAA).

Itālijas valsts stipendijas tiek piedāvātas studiju kursu un pētniecības vai apmācību ...

Aļģes būs izejvielu resurss Vidzemes uzņēmumiem (+VIDEO)

Notika darbs pie ideju “piezemēšanas” un to tālākas izstrādes.

Vidzemes plānošanas reģions aizvadījis vairāku pasākumu kopumu uzņēmējiem un pētniekiem, kuru interese ir saistīta ar aļģu kā resursa izmantošanu jaunu produktu attīstīšanā. Pasākumos satikā...

Ostapenko ar uzvaru startē Francijas atklātajā tenisa čempionātā
Latvijas spēcīgākā tenisiste Aļona Ostapenko svētdien Francijas atklātajā čempionātā pirmajā kārtā divos setos ar 6-4, 7-5 uzveica rumānieti Žaklīnu Kristianu, veiksmīgi sākot sezonas otro "Grand Slam" turnīru.


Komentāri