lv
0jmKtGaeYHlGuXdYOoUPA3jPDrePu4oZE82LW5zl
367785

Aicina radīt literārus darbus par Rīgas apkaimēm

Aicina radīt literārus darbus par Rīgas apkaimēm

Lai popularizētu Rīgas apkaimju kultūrvēsturisko mantojumu, "stāstot par Rīgas apkaimju atšķirīgo, savdabīgo un unikālo kultūru, vēsturi, vietām, notikumiem, cilvēkiem, stiprām latviešu saimēm un ģimenes tradīcijām", ir izsludināts manuskriptu konkurss "Rīgas apkaimes cauri laikmetiem", aģentūru LETA informēja Rīgas domes pārstāve Edīte Matuseviča.

Konkursā var piedalīties ikviens interesents, iesniedzot jebkura literārā žanra darbu par kādu no 58 Rīgas pilsētas apkaimēm. Konkursa darbā ir jāatspoguļo apkaimes vēstures izpēte, "dzimtas koks", tradīcijas u.tml. Darbi ir jāiesniedz līdz 2023.gada 31.martam.

Manuskriptu konkursu rīko Rīgas pilsētas Apkaimju iedzīvotāju centrs sadarbībā ar apgādu "Jumava". Atkarībā no konkursam iesniegto darbu skaita un žūrijas komisijas vērtējuma vienam līdz trim laureātiem būs iespēja slēgt līgumu ar apgādu "Jumava" par grāmatas izdošanu un saņemt apbalvojumu no manuskriptu balvu fonda līdzekļiem. Kopējais balvu fonds ir 4000 eiro.

Pēdējā gada laikā jaunieši sākuši biežāk un vairāk lietot alkoholu

Pēdējā gada laikā jaunieši sākuši biežāk un vairāk lietot alkoholu, aģentūrai LETA pavēstīja "Benu aptiekas" pārstāvji, atsaucoties uz Veselības monitoringa datiem, kas iegūti sadarbībā ar pētījumu kompāniju SKDS.

Vērtējot alkohola lietošanas izmaiņas p...

Hersonas apgabala kara administrācijas vadītājs ziņo par smagām apšaudēm

Krievijas spēki šonedēļ vairāk nekā 50 reizes apšaudījuši Hersonas apgabalu, svētdien paziņojis apgabala kara administrācijas vadītājs Jaroslavs Januševičs.

Januševičs vietnē "Telegram" paziņoja, ka apšaudēs nogalināts viens cilvēks un divi ievainoti, u...

FK «Metta» futbolisti uzvar arī otrajā pārspēlē, nosargā vietu virslīgā
"Metta" komanda svētdien nosargāja vietu Latvijas futbola virslīgā, kurā spēlēs arī nākamajā sezonā. Rīgas komanda pārspēļu atbildes mačā viesos Liepājā ar rezultātu 3:2 guva virsroku pār "Grobiņu" un divu spēļu summā uzvarēja ar 5:1.


Komentāri