lv
Eqrh9gAJbacz0qxwI3Avx1VQHo7ojjxKg7jeKyep
36618

Jēkabpils Goda pilsoņi - uzņēmējs Kalve un sporta skolas direktors Lamba

Jēkabpils Goda pilsoņi - uzņēmējs Kalve un sporta skolas direktors Lamba

Jēkabpils Goda pilsoņa titulu šogad saņems uzņēmējs Gundars Kalve un Jēkabpils Sporta skolas direktors Edgars Lamba, ziņo pašvaldībā.

Jēkabpils novada goda apbalvojumus svinīgi pasniegs piektdien, 18.novembrī plkst.13 svētku sarīkojumā Jēkabpilī, Krustpils kultūras centrā.

Nosaukumu "Jēkabpils novada Goda pilsonis" piešķirs zemnieku saimniecības "Kalves" īpašniekam, uzņēmējam Kalvem par Latvijas valsts vērtību un latvisko tradīciju kopšanu, saglabāšanu un nodošanu nākamajām paaudzēm, un Jēkabpils Sporta skolas direktoram Lambam par ilggadēju ieguldījumu bērnu un jauniešu sporta attīstībā, izciliem sasniegumiem sportā un Jēkabpils novada vārda nešanu Latvijā un pasaulē.

Svinīgajā pasākumā pasniegs arī novada Goda rakstus un Atzinības rakstus par ilggadēju, godprātīgu, augsti profesionālu un atbildīgu darbu.

Jēkabpils novada Goda pilsonis ir augstākais Jēkabpils novada pašvaldības apbalvojums par sevišķiem nopelniem novada labā, kas var izpausties valsts, pašvaldības, sabiedriskajā, kultūras, izglītības, zinātnes, saimnieciskajā un citā darbā. Šo apbalvojumu var iegūt personas, kuras ilggadīgi un ar lieliem panākumiem strādājušas Jēkabpils novadā, sniegušas sevišķi nozīmīgu ieguldījumu novada attīstībā, tā izpētē un kultūrmantojuma apzināšanā, veicinājušas novada izaugsmi kopumā un veicinājušas iedzīvotāju labklājību, kuru darbu var novērtēt kā "mūža ieguldījumu", teikts apbalvojuma nolikumā.

Foto: Grafiti sienas 'Viedāka Eiropa un Latvija' atklāšana
Vidzemes Augstskolas Inženierzinātņu fakultātē piektdien, 4. novembrī, atklāta grafiti siena "Viedāka Eiropa un Latvija", kas veidota, sadarbojoties Finanšu ministrijai (FM) un Vidzemes Augstskolai, lai radošas izpausmes veidā vērstu sabiedrības uzmanī...
Energocenu krīzes iespaidā novēro vēlmi pārdot vai izīrēt lielākus dzīvokļus
Augot energoresursu cenām, daļa iedzīvotāju veic savu īpašumu inventarizāciju un atsakās no trīs un četru istabu dzīvokļiem par labu mazākām platībām. Par to liecina Latvijas nekustamo īpašumu uzņēmumu un bankas "Citadele" informācija.
Vairākās pašvaldībās nevar mācīties fiziku padziļināti
Šogad izglītības nozarē pieņemtas vairākas būtiskas reformas, gan par mācībām tikai valsts valodā, gan par obligāta dabaszinību eksāmena ieviešanu vidusskolās no 2025. gada. Bet vai ir padomāts arī par to, kā šīs reformas veiksmīgi īstenot? Eksakto māc...


Komentāri