lv
YFJbzj269Mcf8ycfuIDZ0hxCUtI4CByHJifPvYB0
364128

Valkā skanēs Igaunijas un Latvijas pūtēju orķestru koncerts "Muzicējam kopā"

Valkā skanēs Igaunijas un Latvijas pūtēju orķestru koncerts "Muzicējam kopā"

Šodien plkst.13 Valkas kultūras nama zāli pieskandinās pūtēju orķestri no Igaunijas un Latvijas, informēja pašvaldībā.

Latvijā otro reizi viesosies apvienotais Igaunijas pūtēju orķestru diriģentu akadēmijas un Keilas (Igaunija) pilsētas pūtēju orķestris.

Igaunijas pūtēju orķestru diriģentu akadēmijas un Keilas pilsētas apvienotais pūtēju orķestris ir projektu kolektīvs, kura viens no galvenajiem uzdevumiem ir dot iespēju jaunajiem diriģentiem strādāt ar augstas kvalitātes māksliniecisku kolektīvu. Orķestris satiekas piecas līdz sešas reizes gadā, iestudē jaunu repertuāru, kuru pēc tam atskaņo dažādos pūtēju mūzikas pasākumos gan Igaunijā, gan ārpus tās robežām.

Kolektīvs regulāri organizē vasaras nometnes, kurās apgūst jaunu repertuāru. Katrā no šīm nometnēm diriģentu pulkam pievienojas jauni diriģenti. Izejot orķestra priekšā, jaunajam diriģentam tā ir vislabākā skola, kā ar saviem žestiem palīdzēt sev priekšā sēdošajiem orķestra mūziķiem kopīgi izveidot skaņdarbā uzrakstīto muzikālo materiālu.

Regulāri ar Igaunijas mūziķiem strādā arī Latvijas diriģents, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas asociētais profesors Jānis Puriņš, ļoti bieži diriģējot arī latviešu komponistu oriģinālmūziku pūtēju orķestrim.

Koncertā piedalīsies arī Smiltenes kultūras centra pūtēju orķestris "Smiltene" mākslinieciskā vadītāja Pētera Vilka, diriģenta Jāņa Silakalna vadībā un Valkas pūtēju orķestris diriģentes Vivitas Oses - Bērziņas un koncertmeistara Jāņa Frīdenfelda vadībā.

Viņu izpildījumā skanēs latviešu komponistu Gunāra Ordelovska, Jura Kulakova un citu komponistu mūzika, kā arī Ziemassvētku melodijas.

No Rātsnama balkona skanēs adventes ieskaņu koncerti

Šodien plkst.14 un plkst.16 no Rīgas Rātsnama balkona skanēs pirmais adventes ieskaņu koncerts, pavēstīja pasākuma rīkotāji.

Koncertā uzstāsies Vairis Nartišs (trombons, alpu rags), Artūrs Hrustaļovs (trombons), Māris Zondaks (trombons), Kaspars Šmits ...

Kamerorķestris "Sinfonietta Rīga" koncertēs Amsterdamas Karaliskajā "Concertgebouw" zālē

Valsts kamerorķestris "Sinfonietta Rīga" šodien pirmo reizi savas pastāvēšanas vēsturē kāps uz pasaulslavenās Amsterdamas koncertzāles skatuves, informēja kamerorķestra pārstāvis Gints Ozoliņš.

Viņš atzīmēja, ka pie orķestra diriģenta pults stāsies mūzi...

Ainažos avārijā iesaistīts pasažieru autobuss; ir bojāgājušais (+VIDEO)

Ainažos uz Tallinas šosejas sestdienas vakarā noticis ceļu satiksmes negadījums, kurā iesaistīti vairāki transportlīdzekļi, tostarp pasažieru autobuss, aģentūrai LETA pavēstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Dienestā norāda, ka sestd...



Komentāri