lv
brqfbk4fZEYrSdyUqkBA6Y5uIP5dl9Y4JZ17R0Gj
3625524

IeM: Ukrainas bēgļu plūsma saglabājas mērena un stabila

IeM: Ukrainas bēgļu plūsma saglabājas mērena un stabila

Šogad četros mēnešos Latvijā pār ārējo robežu ir ieceļojuši 6457 Ukrainas pilsoņi, un bēgļu plūsma saglabājas mērena un stabila, taču ievērojami mazāka nekā 2023.gadā, kad šajā pašā laika periodā ieceļoja 40 496 Ukrainas pilsoņi, liecina Iekšlietu ministrijas (IeM) sagatavotā informācija.

Fizisko personu reģistrā (FPRIS) 2024.gadā no jauna reģistrēti vidēji 476 Ukrainas iedzīvotāji mēnesī. 2023.gadā kopā FPRIS no jauna tika reģistrētas 9445 personas, bet 2024.gadā pirmajos četros mēnešos - 1904 personas, kas ir 62% no šajā pašā periodā reģistrētajiem 2023.gadā.

Šā gada 1.maijā FPRIS bija iekļauts 44 961 Ukrainas iedzīvotājs, kam ir noteikts Latvijas pagaidu aizsardzības statuss. No tiem 61% ir sievietes un 39% - vīrieši.

IeM norāda, ka būtiski kļūst ilgtermiņa atbalsta pasākumi, kas veicina personu iekļaušanos un patstāvību, īpaši - integrācija darba tirgū un Latvijas izglītības sistēmā, ilgtermiņa mājokļa atrašana un valodas apgūšana.

Vienlaikus situācija frontē ir nestabila un grūti prognozējama, kas nozīmē gan to, ka liela daļa Latvijā esošo ukraiņu tuvākajā laikā nevarēs atgriezties Ukrainā, gan to, ka Ukrainas iedzīvotāji turpinās ieceļot, un atkarībā no situācijas attīstības Ukrainā nav izslēgta bēgļu plūsmas palielināšanās, skaidro ministrija.

Trešdien IeM notika pieredzes apmaiņas pasākums par Ukrainas iedzīvotāju uzņemšanu Latvijā. Tikšanās norisinājās jau ceturto reizi.

Lai 2024.gadā realizētu pērn decembrī valdībā apstiprināto pasākumu plānu atbalsta sniegšanai Ukrainas bēgļiem, varētu būt nepieciešami ap 80 miljoni eiro.

JV atsakās piedalīties priekšvēlēšanu debatēs krievu valodā

Partiju apvienība "Jaunā vienotība" (JV) nolēmusi nepiedalīties priekšvēlēšanu debatēs krievu valodā, aģentūru LETA informēja partijā.

Ņemot vērā sabiedrībā aktualizēto diskusiju par priekšvēlēšanu debašu organizēšanu krievu valodā, JV ieskatā, īpaši ko...

Uzņēmumiem var nākties pieņemt nepatīkamus lēmumus par izmaksu samazināšanu

Ir jārēķinās, ka uzņēmumiem var nākties pieņemt nepatīkamus lēmumus par izmaksu samazināšanu, jo, lai gan inflācija vairs būtiski neaug, izmaksu līmenis nav krities un konkurēt kļūst arvien grūtāk, intervijā aģentūrai LETA atzina konsultāciju kompānija...

Saeimas deputāts Burovs nākamgad kandidēs pašvaldību vēlēšanās
Pie frakcijām nepiederošais Saeimas deputāts, partijas "Gods kalpot Rīgai" (GKR) priekšsēdētājs Oļegs Burovs startēs nākamgad gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās, kandidējot uz vietu Rīgas domē, deputāts apstiprināja intervijā Latvijas Televīzijas raidījum...


Komentāri