lv
XrUAhwwseXXYonmT9UR5Z1g1Xlu5c5Il6HFB821D
3621458

Kādam jābūt 21.gadsimta tiesnesim?

Kādam jābūt 21.gadsimta tiesnesim?

Notiks Latvijas tiesnešu konference

Piektdien, 17.maijā, notiks Latvijas tiesnešu konference, kurā tiesneši no visas Latvijas diskutēs par to, kādam ir jābūt tiesnesim 21.gadsimtā.

Tieslietu padomes priekšsēdētājs Aigars Strupišs norāda: "Tiesu vara, iespējams, ir konservatīvākais no valsts varas atzariem. Vienlaikus, lai nodrošinātu mūsdienu sabiedrības pieprasījumam atbilstošas tiesiskuma garantijas, tiesu varai ir jāseko sabiedrībā notiekošajiem pārmaiņu procesiem un tiem jāpielāgojas. Konferencē plānots palūkoties uz 21.gadsimta sabiedrībā notiekošajām pārmaiņām, kā arī meklēt atbildes uz to, vai un kā ir mainījusies sabiedrība un vai līdzi būtu jāmainās arī tiesnešiem."

Konferenci atklās Tieslietu padomes priekšsēdētājs Aigars Strupišs, kurš atskatīsies uz tiesu sistēmas pērn jau paveikto, aplūkos šā brīža aktualitātes, kā arī dalīsies nākotnes vīzijā par tiesu sistēmas attīstības iespējām. Tāpat atklāšanas uzrunas teiks Satversmes tiesas priekšsēdētājs Aldis Laviņš un tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere.

Zems izglītības līmenis rada četras reizes augstāku risku kļūt par bezdarbnieku

Pērn bezdarba līmenis personām 15-74 gadu vecumā ar pamata vai zemāku izglītības līmeni bija gandrīz četras reizes augstāks nekā personām, kas ieguvušas augstāko izglītību - attiecīgi 13,3% un 3,3%, secināts Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) izdota...

Tenisiste Ostapenko cīņā par pusfinālu Romā zaudē pasaules otrajai raketei Sabaļenkai
Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko trešdien Romas turnīra ceturtdaļfinālā cieta neveiksmi cīņā pret pasaules otro raketi Arinu Sabaļenku.
Ekonomiskā situācija Eiropas Savienībā uzlabojas?

Nenoteiktība un lejupvērstie riski, kas apdraud ekonomikas prognozi, pēdējos mēnešos ir vēl vairāk palielinājušies, galvenokārt saistībā ar Krievijas ieilgušo agresijas karu pret Ukrainu un konfliktu Tuvajos Austrumos. Riskus joprojām rada arī plašāka ...



Komentāri