lv
FlaSekFhEMwVKojJBfqsqC3NtIQy41Osz3v9UGik
361079

No Rātsnama balkona skanēs adventes ieskaņu koncerti

No Rātsnama balkona skanēs adventes ieskaņu koncerti
Rīga, 27.nov., LETA. Šodien plkst.14 un plkst.16 no Rīgas Rātsnama balkona skanēs pirmais adventes ieskaņu koncerts, aģentūrai LETA pavēstīja pasākuma rīkotāji.

Rīga, 27.nov., LETA. Šodien plkst.14 un plkst.16 no Rīgas Rātsnama balkona skanēs pirmais adventes ieskaņu koncerts, aģentūrai LETA pavēstīja pasākuma rīkotāji.

Koncertā uzstāsies Vairis Nartišs (trombons, alpu rags), Artūrs Hrustaļovs (trombons), Māris Zondaks (trombons), Kaspars Šmits (tuba).

Paredzēts, ka koncerti notiks arī turpmākajās svētdienās - 4.decembrī, 11.decembrī, kā arī Ziemassvētkos, 25.decembrī, plkst.14 un plkst.16.

Pasākuma rīkotāji atzīmē, ka kopš 1998.gada Rīgas pilsētā neatņemama kultūras sastāvdaļa ir Vecrīgas Torņu mūzika.

Rīgā šī regulāru koncertu tradīcija pastāvēja līdz apmēram 19.gadsimtam. Muzicēšana notika lielos svinību gadījumos, piemēram, Ziemassvētkos, Lieldienās, Vasarsvētkos un citos svinību gadījumos. Nereti šie koncerti tika atskaņoti ne tikai no baznīcu torņiem, bet arī rātsnama balkona.

Torņu mūzikai viduslaikos bija arī funkcionāla nozīme - speciāli algoti sargi dežūrēja baznīcu torņos un informēja vai brīdināja pilsētniekus par esošo situāciju vai aktualitātēm pilsētā. Katrai dzīves situācijai bija speciāls signāls un iedzīvotāji pēc signāla zināja, kādi notikums pilsētā ir noticis.

Koncerti notiek ar Rīgas domes finansiālu atbalstu.

Kamerorķestris "Sinfonietta Rīga" koncertēs Amsterdamas Karaliskajā "Concertgebouw" zālē
Rīga, 27.nov., LETA. Valsts kamerorķestris "Sinfonietta Rīga" šodien pirmo reizi savas pastāvēšanas vēsturē kāps uz pasaulslavenās Amsterdamas koncertzāles skatuves, aģentūru LETA informēja kamerorķestra pārstāvis Gints Ozoliņš.

Rīga, 27.nov., ...

Valkā skanēs Igaunijas un Latvijas pūtēju orķestru koncerts "Muzicējam kopā"
Rīga, 27.nov., LETA. Šodien plkst.13 Valkas kultūras nama zāli pieskandinās pūtēju orķestri no Igaunijas un Latvijas, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Rīga, 27.nov., LETA. Šodien plkst.13 Valkas kultūras nama zāli pieskandinās pūtēju orķestr...

Pēc divu gadu pārtraukuma darbu atsāks Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņš
Rīga, 27.nov., LETA. Pēc divu gadu pārtraukuma šodien Doma laukumā oficiāli durvis vērs tradicionālais Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņš, aģentūru LETA informēja tirdziņa rīkotāji.

Rīga, 27.nov., LETA. Pēc divu gadu pārtrauk...



Komentāri