lv
4EqbMCbqWfu63VKjyROchBFQt0Z9g8DLn1Ti7uon
3592309

Pārtikas rūpniecība veido līdz 20% no mūsu valsts eksporta (+VIDEO)

Pārtikas rūpniecība veido līdz 20% no mūsu valsts eksporta (+VIDEO)

Šodien Jelgavā spriedīs par ražošanas efektivitāti.

Latvijas Biozinātņu un Tehnoloģiju universitāte (LBTU) konsorcijā ar Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centru (LLKC) un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA) konkursa kārtībā ir kļuvusi par EIT Food pārstāvniecību un EIT Community biedru Latvijā, tādēļ 10.maijā plkst.13.30 pārtikas ekosistēmas dalībnieki un citi interesenti tiek aicināti uz tikšanos LBTU Aulā (Jelgavas pils, Lielā iela 2), kur tiks prezentēti pārstāvniecības plāni un piedāvājums nozarei. EIT Food atbalsta Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūts (EIT), kas ir neatkarīga ES struktūra.

"EIT Food ir daļa no Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta un ir vadošā Eiropas pārtikas inovāciju iniciatīva, kuras galvenais uzdevums ir rūpēties par ilgtspējīgāku pārtikas aprites sistēmu Eiropā. Dalība šajā iniciatīvā sniegs iespēju Latvijai piesaistīt papildus resursus un veidot jaunas partnerības, lai attīstītu inovatīvus risinājumus pārtikas nozarē," uzsver EIT Food pārstāvniecības Latvijā vadītāja Ilze Laukalēja - Broka.

Latvijas pārtikas nozare jau daudzu gadu garumā sevi apliecinājusi kā nozīmīgu spēlētāju Latvijas ekonomikā, veidojot līdz pat 20% no kopējā preču eksporta apjoma. Uzņēmēji sadarbībā ar pētniecības iestādēm veic regulārus ieguldījumus dažādu inovāciju izstrādē, lai radītu jaunus un uzlabotu esošos produktus. Šī sadarbība aptver biotehnoloģiju, precīzas fermentācijas tehnoloģijas, uztura bagātinātāju izstrādi un citas jomas. Dalība vienotajā Eiropas pārtikas inovāciju tīklā EIT Food nodrošinās Latvijai daudz plašākas iespējas kāpināt ieguldījumus pētniecība un attīstības projektos.

Mērķis ir stiprināt un attīstīt ekosistēmu, kas veicina inovācijas lauksaimniecības un pārtikas nozarē. Tas ietver izglītības un pētniecības organizāciju, lauksaimniecības un pārtikas uzņēmumu, kā arī citu nozares pārstāvju iesaisti, strādājot tādos virzienos kā pārtikas kvalitāte un ilgtspējīga pārtikas aprite. Projekta atklāšanas pasākums "Pārtikas Inovāciju ekosistēma: EIT Food redzējums un iespējas Latvijā"

Pasākumā būs iespējams iepazīties ar EIT Food darbības principiem un piedāvātajām iespējām. Pasākumā piedalīsies nozares eksperti, uzņēmēji, valdības amatpersonas, EIT Food, universitāšu pārstāvji un citi potenciālie sadarbības partneri. Dalība pasākumā tikai reģistrētiem dalībniekiem. Interesenti aicināti reģistrēties, izmantojot šo saiti. Šis pasākums būs sākumpunkts, kas pulcinās kopā industrijas pārstāvjus, zinātniekus un sabiedrību, lai kopīgi iedvesmotu viens otru uz ilgtspējīgāku pārtikas nākotni.

43 valsts ceļu posmos būvdarbu dēļ jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem
Valsts autoceļu tīklā būvdarbi notiek 43 posmos, kuros ieviesti satiksmes ierobežojumi un jāplāno papildu laiks ceļā. Daudzos satiksme organizēta pa vienu joslu ar luksoforiem, informēja "Latvijas valsts ceļi", aicinot neiebraukt reversās kustības posm...
Piektdiena sāksies mākoņaina, bet dienas gaitā laika apstākļi skaidrosies

Piektdiena Latvijā sāksies mākoņaina, bet dienas gaitā laika apstākļi skaidrosies, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Piektdienas rīts iesāksies pelēcīgs, galvenokārt valsts austrumos vēl gaidāms neliels lietus, bet dienas lai...

Dziedātājs Dons iekļūst Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā

Pašmāju dziedātājs Dons ar dziesmu "Hollow" ceturtdien iekļuvis Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā, kas norisināsies Melmē, Zviedrijā.

Dons Latvijas nacionālajā dziesmu atlasē "Supernova" triumfēja ar dziesmu "Hollow", kas sākotnēji tika veidota un izd...



Komentāri