lv
rjhqmCgJp1sMsY7zjrClHK7DgjYrKObfMFLHwNy8
3582703

EM paredz 3 gadu laikā eksportu palielināt par 145 miljoniem eiro (+VIDEO)

EM paredz 3 gadu laikā eksportu palielināt par 145 miljoniem eiro (+VIDEO)

Izstrādās nozaru konkurētspējas piedāvājumus.

Veicot papildu aktivitātes eksporta veicināšanai un investīciju piesaistei, plānots, ka ik gadu noslēgto eksporta līgumu summa sasniegs 30 000 000 EUR un proaktīvi piesaistīto investīciju projektu apmērs 2024. gadā sastādīs vismaz 35 000 000 EUR, savukārt 2025. gadā un 2026. gadā - 80 000 000 EUR, pauž Ekonomikas ministrijas vietne em.gov.lv.

Vienlaikus plānots, ka ik gadu palielināsies arī ārvalstu tūristu skaits Latvijā, radot papildus tūrisma un pasākumu eksporta ieņēmumus vismaz 41 000 000 EUR apmērā 2024. gadā, vismaz 50 000 000 EUR – 2025. gadā un 2026. gadā.

Šī finansējuma ietvaros Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) sadarbībā ar nozares asociācijām īstenos pasākumus eksporta veicinošu aktivitāšu īstenošanai, piemēram, veiks kvalitatīvus sadarbības kontaktu iepirkumus mērķvalstīs, nodrošinās dalību starptautiskās izstādēs u.c. Tāpat LIAA piesaistīs mērķētus investīciju projektus, izstrādās Latvijas nozaru konkurētspējas piedāvājumus, izstrādās un uzlabos pārdošanas rīkus un prezentācijas materiālus, kā arī veiks citas aktivitātes.

Papildus jaunas eksporta veicināšanas un investīciju piesaistes aktivitātes turpmāko trīs gadu laikā veiks arī Ekonomikas ministrija, t.sk. pilnveidos prioritāro projektu apkalpošanas regulējumu, izstrādās regulatīvo smilškastu regulējumu, lielu un nozīmīgu jeb dižpasākumu pastāvīgo regulējumu, kā arī pilnveidos regulējumu citās jomās.

Ārējo tirdzniecību Baltijā nelabvēlīgi turpina ietekmēt investīciju trūkums rūpniecībā, ko kavē pieprasījuma trūkums. Ražošanas sektors visā Baltijā atgūstas lēni, šobrīd pozitīvas tendences vērojamas Lietuvā, tiek prognozēts, ka arī Latvijā un Igaunijā situācija uzlabosies. Arī tūrisma sektors piedzīvo Eiropas Savienībā salīdzinoši lēnāku atkopšanos un izaugsmi pēc-Covid periodā.

Uz iespējamām provokācijām 9.maijā sola «nepārprotamu un izlēmīgu» reakciju

Valsts policija un Valsts drošības dienests (VDD) 9.maijā pastiprināti uzraudzīs drošību visā Latvijā un sola "nepārprotamu un izlēmīgu" reakciju uz provokācijām, kad tiks fiksēta Krievijas agresijas un kara noziegumu slavināšana.

Kā aģentūru LETA infor...

Aviokompānija «airBaltic» emitējusi obligācijas 340 miljonu eiro vērtībā

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" emitējusi obligācijas 340 miljonu eiro vērtībā, otrdienas vakarā tviterī paziņojis satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P).

"airBaltic" paziņojumā medijiem otrdienas vakarā informē, ka aviokompānija emitējusi...

Bostonas «Celtics» bez Porziņģa ierindā ar uzvaru sāk NBA konferences pusfinālu
Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis otrdien nespēlēja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences pusfināla spēlē, kurā viņa pārstāvētā Bostonas "Celtics" komanda izcīnīja uzvaru. "Celtics" mājās ar rezultātu 120:95 uzvarēja...


Komentāri