lv
WQvMsrYLgRVvFtYObLLyh9eXlfdZD3odPgBfWJZ5
3574448

Latviešu kori Somijā uzstājas ar koncertuzvedumu «Daugava»

Latviešu kori Somijā uzstājas ar koncertuzvedumu «Daugava»
Patriotisks, muzikāls un neaizmirstams notikums – tā var teikt par nupat svētkos aizvadīto koncertuzvedumu "Daugava". To radījuši četri latviešu kori – no Latvijas, Somijas, Dānijas un Luksemburgas, tiekoties Helsinkos. Uzveduma tapšanu emocionāli iespaidojis Krievijas sāktais karš Ukrainā. Kā stāsta koristi – šķitis svarīgi aktualizēt Raiņa dzejā ietverto nācijas atmodas un valstiskuma veidošanās tēmu ar brīvības cīņu attēlojumu Čaka poēmā "Mūžības skartie". Tas sapludināts kopā ar Brauna muzikālo ciklu "Daugava".
Ostapenko WTA rangā saglabā desmito pozīciju

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko jaunākajā Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) rangā saglabāja desmito vietu, bet Darja Semeņistaja par deviņām vietām atkāpās uz 122.pozīciju.

Diāna Marcinkēviča atrodas piecas pozīcijas zemāk nekā iepriekšējā rangā ...

Zviedrijas līgas finālisti Ābols un Dzierkals hokeja čempionātam gatavojas vienā maiņā
Gatavošanos pasaules čempionātam turpina Latvijas hokeja izlase, kam pirmdien pievienojās Zviedrijas vicečempions Rodrigo Ābols. Treniņā Ābols bija vienā uzbrukuma maiņā ar Mārtiņu Dzierkalu, pret kuru spēlēja Zviedrijas līgas finālā.
Saeimas komisijā vērtēs vēl vienu iniciatīvu par iecerēto skolu reformu

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā trešdien, 8.maijā, vērtēs iedzīvotāju iniciatīvu par iecerēto skolu reformu.

Iniciatīvas autore Irina Graudiņa vēlas, lai parlaments izvērtē, vai Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sagatavotais ziņoju...



Komentāri